Κόσμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανεβάζει το όριο προσφύγων που θα δέχονται κάθε χρόνο

Ο Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε ότι θα ανεβάσει το ανώτατο όριο του αριθμού των προσφύγων που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι 15.000.

Το ανώτατο όριο των 15.000 είχε τεθεί από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε χθες διάταγμα για την αύξηση του ανωτάτου ορίου μέχρι την λήξη του οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έβαλε στο ράφι το σχέδιο που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο για την αύξηση του ανώτατου ορίου στους 62.500.

Ο Τζο Μπάιντεν θεωρεί «τελείως άδικη» την τύχη που έχει επιφυλαχθεί στον φυλακισμένο Ρώσο αντικαθεστωτικό Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος χρήζει επείγουσας ιατρικής φροντίδας και κάνει απεργία πείνας.

«Είναι τελείως άδικο, τελείως άδικο», απάντησε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για την κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι, που ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησής του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ