Κόσμος

Ο πρόεδρος του Ιράν αποκαλύπτει: «Το Ισραήλ προσπάθησε να με δολοφονήσει»

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη του 12ημερου καταστροφικού πολέμου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, η οποία μεταδόθηκε σήμερα (07.07.2025), για τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, τον 12ημερο πόλεμο με το Ισραήλ και την απόπειρα δολοφονίας του.

Αρχικά, ο Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι το Ιράν «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, παρά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις του κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ισραήλ από τις 13 έως τις 24 Ιουνίου 2025.

«Δεν βλέπουμε κανέναν πρόβλημα για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων» τόνισε ο Πεζεσκιάν, ωστόσο στην συνέχεια αναρωτήθηκε ταυτόχρονα «πώς θα μπορούσε» το Ιράν «να εμπιστευτεί ξανά» τις ΗΠΑ.

 

Μάλιστα, ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει, χωρίς να προσδιορίσει το πότε έγινε αυτό.

«Το προσπάθησαν, ναι. Αλλά απέτυχαν» είπε χαρακτηριστικά ο Μασούντ Πεζεσκιάν.

«Ήμουν σε μια συνεδρίαση (…) προσπάθησαν να βομβαρδίσουν τη ζώνη όπου διεξαγόταν αυτή η συνεδρίαση», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι πίσω από την επίθεση κρυβόταν το Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας – «Βγήκαν κολυμπώντας από τα παράθυρα για να γλιτώσουν»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό στις ευάλωτες περιοχές και πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων στις οποίες πέθαναν αρκετά παιδιά
Διασώστες
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
1
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame