Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

Ο προφήτης Μωάμεθ αλά “Matrix”

Ο παραγωγός του Matrix Μπάρι Όσμπορν
Ο παραγωγός του Matrix Μπάρι Όσμπορν

Ο παραγωτός του “Matrix” και του “Άρχοντα των δαχτυλιδιώ픨αποφάσισε να ασχοληθεί με το Ισλάμ.   

Έτσι δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μία καινούργια ταινία για την ζωή του ιδρυτή του Ισλάμ συνολικού κόστους 150 εκατ. δολαρίων. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός τελευταία ασχολείται αποκλειστικά με ταινίες που έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο και αυτή τη στιγμή έχει βάλει μπροστά μία νέα ταινία με τίτλο “Kingdom Come” που αναφέρεται σε ολόκληρη τη ζωή του Ιησού. 

“Θα είναι μία διεθνής επική παραγωγή που έχει στόχο να γεφυρώσει κουλτούρες. Η ταινία θα ενημερώσει τους ανθρώπους για το αληθινό νόημα του Ισλάμ” είπε ο Μπάρι Όσμπορν. 

Η ταινία θα ακολουθήσει τον προφήτη από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο του αλλά υπάρχει η σκέψη να μην απεικονίζεται από κάποιον ηθοποιό στο φίλμ. Αυτό θα είναι και το μεγάλο πρόβλημα για τους υπεύθυνους της ταινίας αφού πολλοί μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο ισλαμικός νόμος απαγορεύει την απεικόνιση του Μωάμεθ από οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας. 

Ήδη για την ταινία “Το μήνυμα” ενός άλλου σκηνοθέτη γύρω από τη ζωή του Μωάμεθ ξεσηκώθηκαν αιματηρές αναταραχές στο Πακιστάν που κράτησαν δύο μέρες μόνο εξαιτίας των φημών ότι είτε ο Πίτερ Οτούλ είτε ο Τσάρλτον Ίστον θα ενσάρκωναν τον Μωάμεθ.

Επιπλέον στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ μία ομάδα εξτρεμιστών είχε προχωρήσει σε ομηρία ανθρώπων επειδή πίστευαν ότι ο Άντονι Χόπκινς έπαιζε τον προφήτη αν και στην πραγματικότητα υποδυόταν έναν ερημίτη στρατιωτικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε