Κόσμος

Ο πρώην εκπρόσωπος της Μέρκελ νέος πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέος πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12.7.2022) ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Η σχέση φιλίας και συνεργασίας της Γερμανίας με το Ισραήλ σημαίνει πολλά για τους Γερμανούς, για εμένα προσωπικά. Μετά τη βαρβαρότητα και το τερατώδες έγκλημα του Ολοκαυτώματος, η φιλία με το Ισραήλ δεν είναι για εμάς κάτι αυτονόητο», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στα αγγλικά και στα εβραϊκά.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα της Ιστορίας είναι ότι «πρέπει να στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και να δεσμευόμαστε για την ασφάλειά του».

Ο 62χρονος Στέφεν Ζάιμπερτ εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και επί 11 χρόνια υπηρέτησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις υπό την Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: «Ρήξη» Νετανιάχου και Τραμπ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν – «Ο Μπίμπι είχε πάρει φωτιά»
Οι δύο ηγέτες διαφωνούσαν σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν το Ιράν στο μέλλον - Ο Νετανιάχου «θα κάνει ό,τι θέλω εγώ » σχετικά με το Ιράν, αλλά «έχουμε καλές σχέσεις» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και προετοιμασία της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στο πόλη Σαν Ντιέγκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν