Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ… μίλησε για την διαπίστευση της Deutsche Welle

Ρωσία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθεί η διαπίστευση από την Deutsche Welle. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τον λόγο που θα πρέπει να απελαθούν από την χώρα οι ανταποκριτές του γερμανικού δημοσίου δικτύου Deutsche Welle.

Τον Αύγουστο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κατηγορήσει την Deutsche Welle ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας με τον τρόπο που κάλυπτε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Μόσχα πριν από τις τοπικές εκλογές.

Οι εξελίξεις με την Deutsche Welle

Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο, επιτροπή της Κρατικής Δούμας (της ρωσικής Βουλής) είχε ζητήσει να καταχωρηθεί το γερμανικό δημόσιο δίκτυο στην μαύρη λίστα, ισχυριζόμενη ότι προπαγανδίζει τον εξτρεμισμό με το να προβάλλει έναν ακτιβιστή που καλούσε σε πράξεις βίας κατά της αστυνομίας.

Ωστόσο ο Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τον λόγο που θα πρέπει οι δημοσιογράφοι της Deutsche Welle να χάσουν την διαπίστευσή τους, καθώς το γερμανικό δίκτυο «παραδέχθηκε» ότι οι ενέργειες του ήταν «ανάρμοστες».

Νωρίτερα πάντως ο Λαβρόφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το TASS, ισχυρίσθηκε ότι η Deutsche Welle βοήθησε στην οργάνωση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Welle, Κριστόφ Γιούμπελτ, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Dpa ότι το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι έκανε κάτι λάθος στην κάλυψη των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης. Επίσης δήλωσε ότι το δημόσιο γερμανικό δίκτυο χαίρεται που άκουσε ότι η Μόσχα δεν θα επιβάλει οποιεσδήποτε κυρώσεις.

Ο Γιούμπελτ διέψευσε επίσης δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία η Deutsche Welle ζήτησε συγνώμη για τον τρόπο που κάλυψε τις διαμαρτυρίες στην Μόσχα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, λέγοντας «πιθανόν, στην περίπτωση αυτή να έχει γίνει παρεξήγηση».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ προέβη στις δηλώσεις αυτές, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε διάσκεψη στη Μόσχα με τίτλο: «Η ελευθερία των ΜΜΕ και η ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ρωσία και την περιοχή του ΟΑΣΕ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις