Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Σάντσεθ ζητά από τον ηγέτη της Καταλονίας να καταδικάσει τη βία

Ο Σάντσεθ ζητά από τον ηγέτη της Καταλονίας να καταδικάσει τη βία

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Πέδρο Σάντσεθ σχετικά με τις ταραχές στη Βαρκελώνη. Ζητά από τον ηγέτη της Καταλονίας να καταδικάσει τη βία.

Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε σήμερα μια έκκληση για διάλογο που απηύθυνε ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας, λέγοντάς του ότι πρέπει πρώτα να καταδικάσει τις ταραχές που συγκλονίζουν την Καταλονία.

«Ο κ. Τόρα πρέπει να καταδικάσει σθεναρά τη βία, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο Σάντσεθ σε μια δήλωση μετά την έκκληση του αυτονομιστή Κιμ Τόρα στην κεντρική κυβέρνηση για συνομιλίες στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διεξόδου από την κρίση.

Ο Σάντσεθ κάλεσε επίσης τον Τόρα να παραδεχθεί ότι υπάρχουν πολλοί Καταλανοί που δεν επιθυμούν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας και οι οποίοι «του ζητούν να ανοικοδομήσει τη συνύπαρξη που δέχθηκε πλήγμα από το κίνημα της ανεξαρτησίας».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματός του ότι δεν θα δοθεί ανεξαρτησία στην Καταλονία «επειδή δεν είναι νόμιμη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις