Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Ο Σουμάχερ παλεύει ακόμα»

ΦΩΤΟ ΑΠΕ Μίκαελ Σουμάχερ

Ήταν το 2013 που Μίκαελ Σουμάχερ είχε ένα τρομακτικό ατύχημα ενώ έκανε σκι στις Άλπεις. Από τότε δεν μπορεί να περπατήσει και να μιλήσει.

Μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν μπορεί να περπατήσει και να μιλήσει. Ο πρώην επικεφαλής της Ferrrari Jean Todt αποκάλυψε ότι “είναι εκεί, παλεύει ακόμα” σε εκδήλωση του Hall of Fame.

Ο Jean Todt που τώρα εργάζεται ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) μίλησε για τον 7απλό πρωταθλητή της F1. “Μας λείπει ο Μίκαελ Σουμάχερ. Είναι εκεί, παλεύει ακόμα. Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Είναι πολύ ξεχωριστός για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ξεχωριστός για μένα. Είναι φίλος”.

Η εκπρόσωπός του Sabine Kehm επισήμανε πως “όλοι ξέρουμε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ θα έπρεπε να είναι εδώ. Και είμαι σίγουρη ότι θα του άρεσε πολύ. Πάντα είχε απόλυτο σεβασμό για όλους. Θα ένιωθε πολύ τιμημένος. Αυτό που έκανε τον Μίκαελ τόσο ξεχωριστό, αυτό που τον έκανε τόσο πετυχημένο, ήταν η αγάπη του για το άθλημα. Και αυτό τον συνδέει με όλους εδώ”.

Το τρομακτικό ατύχημα του Σουμάχερ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι μετά από πτώση του σε βράχο ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013. Οι γιατροί είχαν δηλώσει τότε πως ο “πιλότος” θα είχε πεθάνει αν δεν φορούσε κράνος.

Μετά το ατύχημα, οι γιατροί έθεσαν τον πιλότο της Φόρμουλα 1 σε τεχνητό κώμα για 6 μήνες. Του έκαναν επέμβαση για να αφαιρέσουν θρόμβους αίματος από τον εγκέφαλό του. Ωστόσο κάποιοι έμειναν γιατί βρίσκονταν πολύ βαθιά.

Περιέγραψαν την κατάστασή του ως “εξαιρετικά σοβαρή” μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Grenoble. Εκεί υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις. Τρεις μήνες αργότερα κυκλοφόρησε δήλωσε που επιβεβαιώνει ότι ο πρωταθλητής της F1 δεν ήταν πλέον σε κώμα και είχε εγκαταλείψει το νοσοκομείο Grenoble.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις