Κόσμος

Ο στρατός απέρριψε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Αιγύπτου

Ο Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι, που είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον περασμένο Ιούλιο από το στρατιωτικό συμβούλιο που κυβερνά τη χώρα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση δεν διευκρινίστηκαν. Ωστόσο, πηγές υποστήριξαν ότι ο υπουργός ήταν δυσαρεστημένος με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε τις συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών διαδηλωτών και του στρατού, την περασμένη Κυριακή. Από τις συγκρούσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι.

Ωστόσο, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του και ο ίδιος δεν γνωρίζει πλέον πώς να αντιδράσει.

Στην ερώτηση αν έχουν υποβληθεί και άλλες παραιτήσεις υπουργών ο Μπεμπλάουι απάντησε ότι δεν έχει πληροφορηθεί κάτι τέτοιο.

Ο Μπεμπλάουι διορίστηκε υπουργός Οικονομικών τον Ιούλιο, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του πρώην υπουργού Σαμίρ Ράντουαν και διαπραγματευόταν με τα κράτη του Κόλπου την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Αίγυπτο προκειμένου να στηριχτεί ο προϋπολογισμός που έχει αυξηθεί ραγδαία λόγω της πολιτικής αναταραχής στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Παραδομένη στο χάος η Αίγυπτος – 24 οι νεκροί από τα επεισόδια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Marfin: Η ανάλυση παλιών βίντεο και φωτογραφιών με AI και το μυστικό email έλυσαν τον γρίφο μετά από 16 χρόνια
Η έρευνα βασίστηκε στη σύγκριση μορφολογικών χαρακτηριστικών, όπως ο σωματότυπος, το ύψος, ο ρουχισμός, τα σακίδια, η στάση και ο τρόπος βάδισης, καθώς και σε μαρτυρίες και στοιχεία από άλλες δικογραφίες
Η μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια 48
Φρίκη στην Γαλλία: 53χρονος σκότωσε τη σύζυγό του και διαμέλισε το άψυχο σώμα της – Καταδικάστηκε σε 27 χρόνια κάθειρξη
Ο άνδρας άφησε άψυχο σώμα της στον καναπέ και την επόμενη ημέρα, την τεμάχισε με τροχό και διασκόρπισε τα λείψανα, μέσα σε πλαστικές σακούλες στο πάρκο
Γαλλική αστυνομία