Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο στρατός θα επιστρέψει τις σορούς 23 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών

Ο στρατός θα επιστρέψει τις σορούς 23 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών

Το Ισραήλ αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στους Παλαιστινίους τις σορούς 23 δραστών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών τους τελευταίους μήνες, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Η επιστροφή των σορών είναι μια χειρονομία που αποσκοπεί προφανώς να μειώσει την ένταση που έχει προκαλέσει τους θανάτους 138 Παλαιστινίων και 20 Ισραηλινών από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Η μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν είτε είναι δράστες επιθέσεων είτε κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι είναι.

“Σήμερα, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, ο στρατός αναμένεται να επιστρέψει τις σορούς 23 παλαιστινίων δραστών που επιτέθηκαν σε ισραηλινούς πολίτες ή σε μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας τους τελευταίους μήνες”, δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού.

Στο μεταξύ, ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συγκρούσεων στις αρχές Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη υπέκυψε χθες στα τραύματά του, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Τσάντι Γκαμπίσι, 38 ετών, υπέκυψε χθες βράδυ στα τραύματά του στο σπίτι του δίπλα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλαζούν (Δυτική Όχθη), σύμφωνα με το υπουργείο.

Είχε χτυπηθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στις 8 Δεκεμβρίου σε συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και σε νεαρούς του καταυλισμού Τζαλαζούν, κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μπέιτ Ελ.

Ο άνδρας είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο στη Ραμάλα (Δυτική Όχθη) όπου υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις προκειμένου να του αφαιρεθούν θραύσματα από σφαίρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε