Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Στρος Καν και ο…πόλεμος των νομισμάτων

FOTO REUTERS
Μίλησε στη “Λε Μοντ” για τη νέα απειλή στην παγκόσμια οικονομία

“Παίρνω πολύ στα σοβαρά την απειλή ενός πολέμου νομισμάτων, ακόμη και λανθάνοντος”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν λίγο πριν αρχίσει σήμερα στην Ουάσινγκτον η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ.
 
 
Ο Στρος-Καν μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Υποσχέθηκε πως είναι έτοιμος να διατυπώσει “προτάσεις” για να “αποφευχθεί” αυτή η εξέλιξη δίνοντας μια νέα διάσταση στην παγκόσμια οικονομία. ,
 
Ο επικεφαλής του Ταμείου ανέλυσε στους γάλλους δημοσιογράφους πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να επιφέρει την ανάδυση “του πειρασμού των εθνικών λύσεων”, “ιδιαίτερα όσον αφορά τα νομίσματα”.
 
“Το είδαμε με την ιαπωνική παρέμβαση για να μειωθεί η ισοτιμία του γεν, με τις ανησυχίες της Βραζιλίας για την άνοδο του ρεάλ”, υπογραμμίζει ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
 
Ο κίνδυνος ενός νομισματικού πολέμου πλανάται τις τελευταίες ημέρες πάνω από την παγκόσμια οικονομία, καθώς πολλές αναδυόμενες χώρες, ιδιαίτερα η Κίνα, κατηγορούνται από τις πιο πλούσιες ότι δεν θέλουν να αφήσουν τα νομίσματά τους να ανατιμηθούν ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε