Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο Ταγίπ Ερντογάν αντιδρά με προκλήσεις στην συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας – «Τουρκικό έμβλημα ο δικέφαλος αετός»

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συμβιβάζεται για τις αυξήσεις των επιτοκίων
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η Άγκυρα διακατέχεται από… διάχυτο και εμφανή εκνευρισμό μετά την ελληνογαλλική συμμαχία. Κι αυτόν τον εκνευρισμό φρόντισε να «ντύσει» με σκληρά λόγια, σήμερα, Παρασκευή 01.10.2021, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας τόσο κατά της χώρας μας όσο και κατά της Κύπρου, συνέχισε την ίδια πολιτική προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της γειτονικής χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο «σουλτάνος» έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα ο Ερντογάν απείλησε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια, ενώ εντύπωση αναφορικά με την ομιλία του στο κοινοβούλιο της γείτονος, προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως… τουρκικό σύμβολο.

Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για τις προκλήσεις Ερντογάν

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις