Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο θείος της Κάμαλα Χάρις θα πάει στις ΗΠΑ αφού εμβολιαστεί

Ο θείος της Κάμαλα Χάρις θα πάει στις ΗΠΑ αφού εμβολιαστεί

Από την ημέρα που όλος ο κόσμος (εκτός του Ντόναλντ Τραμπ) αναγνώρισε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις αμερικανικές εκλογές, στην Ινδία γιορτάζουν. Γιατί; Γιατί η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ έχει ρίζες από τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.  

Η Κάμαλα Χάρις, πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, πρώτη μαύρη και πρώτη ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα που εκλέγεται σε τέτοιο αξίωμα, έχει ακόμη συγγενείς στην Ινδία.

Click4more Το χωριό στην Ινδία που καμαρώνει για την Κάμαλα Χάρις

Ένας απ’ αυτούς, ο θείος της από την πλευρά της μητέρας της που θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να τη συναντήσει αλλά πρώτα θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η πολιτική επιτυχία της Χάρις, κόρης μιας Ινδής ερευνήτριας για τον καρκίνο και ενός Τζαμαϊκανού πατέρα, γιορτάστηκε ιδιαίτερα στην Ινδία.

Ο θείος της Γκόπαλαν Μπαλατσαντράν, είναι πανεπιστημιακός για θέματα άμυνας και ζει στο Δελχί. Είπε πως χαίρεται που ακούει τη Κάμαλα Χάρις να αναφέρει τη μητέρα της στις ομιλίες της.

«Είναι καλή ομιλήτρια. Δεν ήταν έκπληξη, ανέφερε τη μητέρα της κάτι που κάνει συχνά. Χάρηκα γι’ αυτό», δήλωσε ο Μπαλατσαντράν στο ANI, πρακτορείο που συνεργάζεται με το Reuters.

Click4more Κάμαλα Χάρις: Η μοντέρνα οικογένεια της πρώτης μαύρης και ασιατικής καταγωγής υποψήφιας αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Ο 79χρονος Ινδός, που ήθελε να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας στην Ουάσινγκτον, πρόσθεσε πως θα ήθελε να γιορτάσει μαζί της πρόσωπο με πρόσωπο μόλις είναι ασφαλές να ταξιδέψει.

Οι γονείς της Χάρις γνωρίστηκαν στην Καλιφόρνια, όταν πήγαν να σπουδάσουν στα χρόνια του 1960.

Τα ινδικά ΜΜΕ γιόρτασαν την άνοδό της στην εξουσία ως άλλη μία ένδειξη των επιτυχιών των Ινδών στο εξωτερικό. «Namaste (Χαίρετε) Κυρία Αντιπρόεδρε», ήταν ο τίτλος της Deccan Herald. Οι Times of India ανέφεραν πως η Χάρις νίκησε τον σεξισμό και τον ρατσισμό και έγραψε ιστορία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις