Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο Τραμπ θα κάνει το… χατήρι του Ερντογάν; Φήμες για έκδοση Γκιουλέν στην Τουρκία!

Ο Τραμπ θα κάνει το… χατήρι του Ερντογάν; Φήμες για έκδοση Γκιουλέν στην Τουρκία!
photo epa

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται έτοιμος να ικανοποιήσει το μεγάλο αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν και να προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία του Φετουλάχ Γκιουλέν!

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε ότι «στην Αργεντινή, ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν ότι εργάζονται για την έκδοση του Γκιουλέν και άλλων προσώπων», αναφερόμενος στην σύνοδο της Ομάδα των 20, όπου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας συναντήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, κάποτε σύμμαχος του Ερντογάν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον περασμένο μόλις μήνα ότι δεν προτίθεται να εκδώσει τον ιεροκήρυκα, στο πλαίσιο των προσπαθειών κατευνασμού της Αγκυρας, ώστε να μειώσει την πίεση επί της Σαουδικής Αραβίας για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η Τουρκία εγκαινιάζει πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για να πλήξει την χρηματοδότηση των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Είδα πρόσφατα μία αξιόπιστη έρευνα του FBI για τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση του Γκιουλέν αποφεύγει την φορολόγηση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα.

Ο Λευκός Οίκος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, δεν έχει δώσει απάντηση. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει εάν πραγματοποιεί έρευνα με στόχο ιδιώτες ή οργανώσεις που διατηρούν σχέσεις με τον Γκιουλέν για φοροδιαφυγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις