Κόσμος

Ο Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων – Έχει μηνύσει CBS, CNN και Wall Street Journal

Ο αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τη μακρά παράδοση νομικών επιθέσεων κατά μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολιτική θύελλα στη Βρετανία για το «πειραγμένο» βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ στο BBC. Για τον… μαινόμενο αμερικανό πρόεδρο δεν αρκούν οι δύο παραιτήσεις του γενικού διευθυντή Τιμ Ντέιβι και της διευθύνουσας συμβούλου ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες, και απειλεί να μηνύσει – με 1 δισ. δολάρια το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μεσο.

Και μπορεί ο πρόεδρος του BBC Σαμίρ Σαχ να ζήτησε συγγνώμη για ένα «λάθος κρίσης» στο μοντάζ μιας ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ντοκιμαντέρ της εκπομπής Panorama – που άλλαξε πλήρως τα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου – μετά τις παραιτήσεις του γενικού διευθυντή του BBC και της επικεφαλής ενημέρωσης του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού ομίλου αλλά ο Τραμπ δεν είναι ευχαριστημένος.

Σύμφωνα με το BBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε επιστολή προς τον οργανισμό, στην οποία απειλεί με νομικές ενέργειες για την παραπλανητική παρουσίαση της ομιλίας του. Σύμφωνα με την Dailymail, ο Τραμπ απειλεί με μήνυση 1 δισ. δολάρια. Το BBC επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή και ανακοίνωσε πως «θα απαντήσει εν ευθέτω χρόνω».

Τιμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC
Τιμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC / REUTERS / Hannah McKay/Pool/File Photo
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες / REUTERS / Jack Taylor

Ο Τραμπ είχε ήδη επιτεθεί στο BBC μέσω της πλατφόρμας Truth Social, κατηγορώντας το για «παραποίηση» της ομιλίας του στις 6 Ιανουαρίου 2021 και χαρακτηρίζοντας τους δημοσιογράφους του οργανισμού «διεφθαρμένους».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μακρά ιστορία στο να μηνύει ή να απειλεί ότι θα μηνύσει μέσα ενημέρωσης. 

Τον Ιούλιο, για παράδειγμα, το CBS News και η μητρική του εταιρεία, Paramount, κατέληξαν σε διακανονισμό ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων (13,5 εκατομμύρια λίρες), μετά από μήνυση του Τραμπ, ο οποίος υποστήριζε παραπλανητικό μοντάζ σε συνέντευξη της τότε αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, πριν από τις εκλογές του 2024.

Τον ίδιο μήνα, ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή 10 δισ. δολαρίων κατά της Wall Street Journal και του ιδιοκτήτη της, Ρούπερτ Μέρντοκ, για ισχυρισμούς ότι είχε γράψει σημείωμα γενεθλίων στον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν.

Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι η επιστολή ήταν αυθεντική και η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Άλλα μέσα ενημέρωσης που έχουν αντιμετωπίσει αγωγές από τον Τραμπ είναι οι New York Times, το CNN και η Des Moines Register.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Το δίδαγμα της αρχαίας Αθήνας για τις υπερδυνάμεις του σήμερα και η επίκαιρη προειδοποίηση του Θουκυδίδη 2.400 χρόνια μετά
«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υποφέρουν ό,τι πρέπει» - Η ιστορική φράση από τον διάλογο των Αθηναίων με τους Μηλίους το 416 π.Χ.
Πόλεμος στην Ουκρανία
Έχασε το μάτι του ο 40χρονος που μαχαιρώθηκε από τον Σομαλό στο Μπέλφαστ - Βομβαρδισμένο τοπίο η πόλη μετά τα επεισόδια
Από την Σκωτία η καταγωγή του τραυματία που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο κτίριο - Προφυλακιστέος ο Σομαλός, μετά την απολογία του
Το θύμα της επίθεσης
5