Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Τραμπ δεν θεωρεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου

Ο Τραμπ δεν θεωρεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Ο Τραμπ, πάντως, δεν θεωρεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως θα ήταν απαραίτητο να αποδεσμεύσει πετρέλαιο από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις εναντιόν των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνοντας ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού δεν αυξήθηκαν πάρα πολύ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι προετοιμασμένος για την αποδέσμευση πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο:

“Δεν νομίζω ότι το χρειαζόμαστε”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ροχανί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αργότερα αυτόν τον μήνα, την ώρα που η ένταση μεταξύ των δύο χωρών αυξάνεται μετά τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι θα προτιμούσε να μην συναντηθεί με τον Ροχανί, όμως δεν το αποκλείει.

“Δεν σχεδιάζω να τον συναντήσω. Δεν νομίζω ότι είναι ακόμη έτοιμοι, όμως θα ετοιμαστούν” είπε ο Τραμπ.

Δεν αποκλείω ποτέ τίποτα, όμως θα προτιμούσα να μην τον συναντήσω”.

Χθες, ο πρόεδρος του Ιράν είπε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Τραμπ στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις