Κόσμος

Ο Τραμπ διέταξε τη CIA να κάνει μυστικές επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα – Στο στόχαστρο ο Νικολάς Μαδούρο

«Νομίζω ότι η Βενεζουέλα βιώνει ένταση», σχολίασε ο Τραμπ, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε εάν η CIA έχει την εξουσία να εκτελέσει τον Μαδούρο!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον Νικολάς Μαδούρο και στην αλλαγή του καθεστώτος στη Βενεζουέλα, στοχεύει ανοιχτά πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης (15.10.2025) ώρα Ελλάδας ότι έδωσε άδεια στη CIA να δραστηριοποιηθεί στη χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την κρίση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη τις αναφορές ότι εξουσιοδότησε την CIA να διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα, σηματοδοτώντας μία απότομη κλιμάκωση των προσπαθειών των ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

Οι «New York Times» ανέφεραν για πρώτη φορά την απόρρητη οδηγία, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους που γνωρίζουν την απόφαση.

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ενέκρινε την ενέργεια για δύο βασικούς λόγους:

Καταρχάς, ισχυρίστηκε ότι η Βενεζουέλα απελευθερώνει μεγάλο αριθμό κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από ψυχιατρικές εγκαταστάσεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες, συχνά διασχίζοντας τα σύνορα λόγω, όπως είπε, της πολιτικής ανοιχτών συνόρων. Ο Τραμπ δεν διευκρίνισε ποια σύνορα διασχίζονταν.

Ο δεύτερος λόγος, πρόσθεσε, ήταν η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εισέρχονται στις ΗΠΑ μέσω της εγκληματικής οργάνωσης «Tren de Aragua» από τη Βενεζουέλα, μεγάλο μέρος των οποίων διακινείται διά θαλάσσης.

 

«Νομίζω ότι η Βενεζουέλα βιώνει ένταση…», σχολίασε ο Τραμπ, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε εάν η CIA έχει την εξουσία να εκτελέσει τον Μαδούρο!

Μαδούρο: Εντολή για στρατιωτικές ασκήσεις

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (14.10.2025), ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας έδωσε την Τρίτη εντολή για τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των ακτών της χώρας.

«Θα ενεργοποιήσουμε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις συνολικής άμυνας, λαϊκής άμυνας και αστυνομικής άμυνας», ανακοίνωσε ο Μαδούρο σε ένα ηχητικό μήνυμα στο Telegram.

Αυτή η κινητοποίηση στοχεύει στο «να κερδίσουμε την ειρήνη» υπερασπιζόμενοι «τα όρη, τις ακτές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα εργοστάσια, τις αγορές» της χώρας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του κράτους της Βενεζουέλας.

 

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας μετέδωσε πλάνα με θωρακισμένα οχήματα να έχουν αναπτυχθεί στη συνοικία Πετάρε στο Καράκας, μία από τις πολυπληθέστερες στη χώρα.

Οι ασκήσεις αφορούν, εκτός της πρωτεύουσας, τη γειτονική πολιτεία Μιράντα, με τον συνολικό πληθυσμό να υπολογίζεται στα 7 εκατομμύρια κατοίκους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι