Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Τραμπ δηλώνει “ερωτευμένος” με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Τραμπ δηλώνει “ερωτευμένος” με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

«Στην αρχή ήμασταν σκληροί και οι δυο και μετά ερωτευτήκαμε». Κι όμως, αυτή η φράση ανήκει σε πρόεδρο χώρας. Κι όχι όποιον κι όποιον αλλά στον Ντόναλντ Τραμπ. Και ποιος είναι το… “αντικείμενο του πόθου” του; Ο Κιμ Γιονγκ Ουν!

Ποιος το περίμενε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα δηλώνει δημόσια “ερωτευμένος” με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την εποχή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντάλλασσαν βαριές κουβέντες. Αλλά τώρα όλα αυτά έχουν περάσει. Τώρα ζουν τον απόλυτο… έρωτα.

Το είπε ο ίδιος ο Τραμπ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Δυτική Βιρτζίνια. Και όχι μόνο δήλωσε… “ερωτευμένος” αλλά χαρακτήρισε και όμορφες (!) τις επιστολές του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

“Εγώ ήμουν πραγματικά σκληρός – και το ίδιο και εκείνος. Και πηγαίναμε μπρος και πίσω. Και μετά ερωτευτήκαμε, εντάξει; Όχι, πραγματικά -μου έγραψε όμορφες επιστολές και είναι πραγματικά σπουδαίες επιστολές”, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι υποστηρικτές του στην συγκέντρωση γελούσαν και χειροκροτούσαν, ενώ ο Τραμπ σημείωσε παράλληλα ότι οι σχολιαστές του θα του προσάψουν μια “αντιδεοντολογική” περιγραφή του Κιμ.

Την περασμένη Δευτέρα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είχε εκθειάσει και πάλι τις αρετές του Κιμ, τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να πείσει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα και ένα χρόνο νωρίτερα τον απειλούσε λέγοντάς του ότι “θα καταστρέψει τελείως τη χώρα” του.

“Ο πρόεδρος Κιμ ήταν πραγματικά πολύ ανοιχτός και, ειλικρινά, ήταν υπέροχος”, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη, ενώ τώρα εξετάζεται η πραγματοποίηση και μιας δεύτερης συνάντησης μεταξύ τους.

Ωστόσο παρά την θέρμη αυτή που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ, ένας αριθμός αναλυτών επισημαίνει την απουσία συγκεκριμένης προόδου στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις