Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Ο Τραμπ καρατόμησε τον διευθυντή κυβερνοασφάλειας γιατί έκρινε ότι οι εκλογές ήταν ασφαλείς!

Τραμπ

Το γινάτι του Ντόναλντ Τραμπ βγάζει… μάτι. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας «καρατόμησης» ολοκληρώθηκε με δυο tweets του απερχόμενου προέδρου, που με λίγες λέξεις απέλυσε τον Κρις Κεμπς, διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA).

Είχε… «βουίξει» ο κόσμος ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα διώξει με… συνοπτικές διαδικασίες τον Κεμπς από τη θέση του, γιατί ο διευθυντής της CISA είχε υπογράψει κείμενο σύμφωνα με το οποίο οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Κεμπς πως προσυπέγραψε μια «εξαιρετικά ανακριβή» τοποθέτηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Αναφερόταν στην ανακοίνωση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας, αντικρούοντας τις διαμαρτυρίες της εκστρατείας του περί «τεράστιας» νοθείας σε βάρος του.

Η CISA υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ  στο πρώτο από τα tweets του. «Κατά συνέπεια, ο Κρις Κρεμπς παύεται από το αξίωμα του διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών, με άμεση ισχύ», συμπλήρωσε στο δεύτερο.

Για άλλη μια φορά οι διαχειριστές του twitter τοποθέτησε ειδική σήμανση στις αναρτήσεις του Τραμπ πως οι ισχυρισμοί του περί «νοθείας» είναι «αμφισβητούμενοι».

Η επίμαχη ανακοίνωση (12η Νοεμβρίου) αντέκρουε καταγγελίες της ομάδας του Τραμπ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει «καμιά απόδειξη» ότι χάθηκαν ή ότι αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια, ή ότι υπήρξε πειρατεία συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στην καταμέτρηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις