Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Τραμπ κλείνει τα σύνορα των ΗΠΑ για όσους ταξιδεύουν από Βραζιλία

Ο Τραμπ κλείνει τα σύνορα των ΗΠΑ για όσους ταξιδεύουν από Βραζιλία

Μπορεί ο Μπολσονάρο να τον έχει ίνδαλμα αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτά. Και κάνει πράξει την «απειλή» του, κλείνοντας τα σύνορα για τη Βραζιλία και όσους ταξιδεύουν από εκεί για τις ΗΠΑ.

Από την Κυριακή (24.05.2020) με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε όσους προέρχονται από τη Βραζιλία, τη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

Click4more Άλλοι 638 νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι πολίτες των ΗΠΑ, οι σύζυγοί τους και οι μόνιμοι κάτοικοι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Κίνα, χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά και το Μεξικό.

Ο Τραμπ θεωρείται πως έχει στενή σχέση με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ο μεγιστάνας υποδέχθηκε τον ακροδεξιό πρόεδρο της πολυπληθέστερης χώρας της Λατινικής Αμερικής τον Μάρτιο στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλωνόταν.

Όλοι οι μη Αμερικανοί που βρίσκονταν στη Βραζιλία ως και 14 ημέρες πριν αιτηθούν να τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ θα βλέπουν στο εξής τα αιτήματά τους να απορρίπτονται, ξεκαθαρίζει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο Τύπου της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. Το διμερές εμπόριο δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το μέτρο αυτό, προστίθεται στο κείμενο.

Click4more Θερίζει τη Λατινική Αμερική ο κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 40.000 οι νεκροί

«Ο πρόεδρος ανέλαβε αποφασιστική δράση για να προστατεύσει τη χώρα μας αναστέλλοντας την είσοδο αλλοδαπών που βρίσκονταν στη Βραζιλία για περίοδο 14 ημερών πριν ζητήσουν να τους επιτραπεί η έλευση στις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το μέτρο θα «συμβάλλει να εξασφαλιστεί ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στη Βραζιλία δεν θα γίνουν αιτία επιπλέον μολύνσεων στη χώρα μας», προστίθεται.

Ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ελπίζει πως η απαγόρευση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. «Όμως εξαιτίας της κατάστασης στη Βραζιλία, θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε. Για την ώρα, συμπλήρωσε ο Ο’ Μπράιεν, η απαγόρευση αφορά μόνο τη Βραζιλία, οι άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής θα αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις