Κόσμος

Ο Τραμπ θα παραστεί στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη αν πάει και ο Πούτιν

Ο Πούτιν που πρότεινε τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει απαντήσει, μέχρι στιγμής, αν θα παραστεί ο ίδιος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει το παρών στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μόνο στην περίπτωση που ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαιώσει την παρουσία του σε αυτές, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κίεβο, Κιθ Κέλογκ.

«Ελπίζουμε ότι θα εμφανιστεί και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είναι εκεί. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια απολύτως απίστευτη συνάντηση μαζί του», δήλωσε ο Κιθ Κέλογκ στο Fox Business.

Ο Κέλογκ εμφανίστηκε αισιόδοξος για πιθανές εξελίξεις αν παραστούν και οι δύο ηγέτες. «Ο πρόεδρος Τραμπ έχει την τέχνη της συμφωνίας. Ξέρει πραγματικά πώς να επιτυγχάνει συμφωνίες και να τις κάνει να λειτουργούν. Και αν (ο Τραμπ) εμφανιστεί… ο Ζελένσκι θα είναι εκεί, και αν εμφανιστεί ο Πούτιν, νομίζω ότι είμαστε πολύ πιο κοντά σε μια συμφωνία από όσο πιστεύουν πολλοί».

Ο απεσταλμένος αποκάλυψε ότι διαπραγματευτές έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο που περιγράφει τους τομείς συζήτησης, με την κατάπαυση του πυρός ως κορυφαία προτεραιότητα. «Θα είμαστε εκεί και θα δούμε τι θα συμβεί», είπε.

Ο Κέλογκ και ο απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες, δήλωσαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κυβερνητικές πηγές του Λευκού Οίκου. Οι δύο θα έχουν το ρόλο παρατηρητή στις συνομιλίες, σύμφωνα με το CNN.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του, αλλά ο Πούτιν που πρότεινε τις συνομιλίες, δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής αν θα παραστεί ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σόου Τραμπ στις Βερσαλλίες – Υπέγραψε μπροστά στον Μακρόν τη συμφωνία με το Ιράν
Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το αντίτυπο της συμφωνίας μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της G7 στις Βερσαλλίες - Μετά την υπογραφή οι παρευρισκόμενοι στο δείπνο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν υπό το βλέμμα του Εμανουέλ Μακρόν στις Βερσαλλίες
Σε ισχύ το Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ – Ιράν, Τραμπ και Πεζεσκιάν το υπέγραψαν εξ αποστάσεως
Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν στην περιοχή του Κόλπου «για κάποιο διάστημα» μετά τη συμφωνία-πλαίσιο Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για τον τερματισμό του πολέμου
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
Αλβανία: Διώξεις σε διαδηλωτές για τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμου κατά τις διαμαρτυρίες για το τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ
Οι διαδηλωτές πάντως έχουν προαναγγείλει πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Διαδηλωτές στην Αλβανία