Κόσμος

Ο Τραμπ θέλει να στείλει Αμερικανούς εγκληματίες στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ

«Θα ήθελα να τους συμπεριλάβω στην ομάδα των αλλοδαπών για να τους διώξω από τη χώρα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θα του άρεσε» να στέλνει Αμερικανούς πολίτες που διέπραξαν βίαια εγκλήματα σε φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ, είπε και σόκαρε για ακόμη μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (15.04.2025).

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι «θα του άρεσε» να στείλει Αμερικανούς πολίτες που έχουν διαπράξει εγκλήματα σε μία φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το απόσπασμα μιας συνέντευξης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σε μια νέα προσπάθεια, κατά τα φαινόμενα, να δοκιμάσει τα όρια αντοχής των θεμελιωδών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

«Αυτοί που μεγάλωσαν (στις ΗΠΑ) και κάτι πήγε λάθος και τώρα χτυπούν ανθρώπους στο κεφάλι με μπαστούνια του μπέιζμπολ και σπρώχνουν ανθρώπους στο μετρό την ώρα που φτάνει το τρένο – το εξετάζουμε αυτό, θέλουμε να το κάνουμε. Θα μου άρεσε πολύ να το κάνω αυτό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στο ισπανόφωνο κανάλι Fox Deportes, αναφερόμενος στη φυλάκιση τους στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Τραμπ είχε αναφέρει αυτήν την ιδέα και στη συνάντηση που είχε την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον Σαλβαδοριανό ομόλογό του Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Έχουμε επίσης δικούς μας εγκληματίες (…) Θα ήθελα να τους συμπεριλάβω στην ομάδα (σ.σ. των αλλοδαπών) για να τους διώξω από τη χώρα», είπε.

Ο Μπουκέλε έχει ήδη δεχθεί περισσότερους από 250 ανθρώπους που απελάθηκαν στα μέσα Μαρτίου από τις ΗΠΑ και οδηγήθηκαν στην κολοσσιαία αντιτρομοκρατική φυλακή υψίστης ασφαλείας Σεκότ, την οποία έχτισε στο πλαίσιο του «πολέμου» που κήρυξε στις συμμορίες.

Το μέτρο που εισηγήθηκε ο Τραμπ θα ήταν «προφανώς παράνομο και αντισυνταγματικό», σχολίασε στο NBC News ο Ίλια Σόμιν, καθηγητής δικαίου στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Ο Στίβεν Γιέιλ-Λερ, ειδικός στο μεταναστευτικό δίκαιο και πρώην καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κορνέλ, είπε ότι στο περιοδικό Time ότι «όταν οι Αμερικανοί πολίτες κρίνονται ένοχοι για κάποιο έγκλημα, εκτίουν την ποινή τους σε κάποια τοπική ή ομοσπονδιακή φυλακή και στη συνέχεια αποφυλακίζονται. Δεν απελαύνονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΟΗΕ: Το καρφί του Αμερικανού πρέσβη για τις κυλιόμενες σκάλες που λειτουργούν μετά τα περσινά σχόλια Τραμπ
Κατά την ομιλία του στην περσινή Γενική Συνέλευση, ο Τραμπ είχε διαμαρτυρηθεί ότι η σύζυγός του, Μελάνια, παραλίγο να πέσει όταν μια κυλιόμενη σκάλα σταμάτησε απότομα
Τραμπ στον ΟΗΕ
Τραμπ στον ΟΗΕ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά, θα έχουμε συμφωνία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Κάλεσμα Τραμπ για οικονομική απομόνωση του Ιράν - «Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα πυρομαχικά από ό,τι είχαν διανοηθεί ποτέ» - «Θα δημιουργήσουμε δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις στη Γροιλανδία» - Άλλαξε το όνομα του AI σε SI
 REUTERS
Κόνι Λοΐζος: Πώς χωράει ο αναλογικός κόσμος στη συζήτηση για την τεχνολογική ανάπτυξη, που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Σαν Φρανσίσκο
Η Connie Loizos μία από τις πιο έμπειρες δημοσιογράφους τεχνολογίας της Silicon Valley, βρέθηκε απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό κρατώντας μόνο ένα απλό σπιράλ μπλοκάκι
Κυριάκος Μητσοτάκης