Κόσμος

Ο Τραμπ υπογράφει το διάταγμα για τους δασμούς και πανηγυρίζει: Σήμερα είναι μεγάλη μέρα

Θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ να κρυφτεί για την επιβολή δασμών και η χαρά δεν τον αφήνει!

Το είχε πει πριν καν κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ. Μπορεί κάποια στιγμή να έκανε ένα βήμα πίσω, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να επιβάλει δασμούς και το διάταγμα θα το υπογράψει απόψε (13.02.2025), όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Με μια, άκρως πανηγυρική θα την χαρακτήριζε κανείς, ανάρτηση στο Truth Social, την πλατφόρμα που του ανήκει δηλαδή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε (με κεφαλαία γράμματα) ότι σήμερα θα υπογράψει το διάταγμα για την επιβολή αμοιβαίων δασμών.

Είναι ακόμη ένα επεισόδιο στον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ εναντίον των οικονομικών εταίρωντης χώρας του.

«Ήταν ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΙΣΩΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ: ΑΜΟΙΒΑΙΟΙ ΔΑΣΜΟΙ!!!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ και επανέλαβε το σύνθημα που τον (ξανά)έκανε πρόεδρο: «Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά».

 

Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει στα προϊόντα που γίνονται εισαγωγή στις ΗΠΑ, το ίδιο επίπεδο δασμών που η κάθε χώρα (απ’ όπου γίνεται η εισαγωγή) επιβάλλει σε προϊόντα που εξάγουν οι ΗΠΑ.

Η υπογραφή του διατάγματος αναμενόταν και θα αποτελέσει ένα νέο στάδιο στη μαζική χρήση των δασμών από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο στην προσπάθειά του να μειώσει το αυξανόμενο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ή για να αναγκάσει τις άλλες χώρες να κάνουν παραχωρήσεις στη σχέση τους με την Ουάσινγκτον.

Την περασμένη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε την αύξηση στο 25% των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου (και προϊόντων που προέρχονται από αυτά) στις ΗΠΑ, όποια κι αν είναι η χώρα προέλευσής τους, περιλαμβανομένων χωρών που είχαν εξαιρεθεί προηγουμένως όπως ο Καναδάς και το Μεξικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για εκρήξεις σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ – Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον