Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος το 2024

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος το 2024

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS. Στη συνέντευξη ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές των ΗΠΑ το 2024. Ωστόσο, στη νέα συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν έχω αποφασίσει οριστικά ότι θα είμαι υποψήφιος; Μένει να το δούμε». Έσπευσε πάντως να συμπληρώσει πως αυτή είναι η «πρόθεσή του».

Ο γηραιότερος πρόεδρος που εξελέγη στην ιστορία των ΗΠΑ θα γιορτάσει τα 80 του χρόνια την 20ή Νοεμβρίου. Θα ήταν 82 ετών κατά την έναρξη της ενδεχόμενης δεύτερης θητείας του και 86 στο τέλος της.

Μετά την εκλογή του τον Νοέμβριο του 2020, ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι θα είναι υποψήφιος το 2024 και ότι θα επιλέξει εκ νέου τη σημερινή αντιπρόεδρό του, την Κάμαλα Χάρις, για να είναι υποψήφια αντιπρόεδρός του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις