Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τζον Μάλκοβιτς ως Χάρβεϊ Γουάινστιν στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου

Ο Τζον Μάλκοβιτς ως Χάρβεϊ Γουάινστιν στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα λόγω των διαφορετικών ρόλων που έχει ενσαρκώσει, ο Τζον Μάλκοβιτς, επελέγη ως ο πλέον κατάλληλος να υποδυθεί τον εμπλεκόμενο σε σεξουαλικά σκάνδαλα, παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο Τζον Μάλκοβιτς θα παίξει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση διάσημων γυναικών ηθοποιών, σε νέα θεατρική παράσταση που θα ανεβεί στο Λονδίνο την επόμενη χρονιά. Ο Αμερικανός ηθοποιός εξήγησε στο γερμανικό δίκτυο WDR ότι η παράσταση βασίζεται στο νέο δραματικό έργο “Bitter Wheat” (“Πικρό Σιτάρι”) του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, Ντέιβιντ Μάμετ. Για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Μία γεύση αποκαλύπτει ο Τζον Μάλκοβιτς, λέγοντας ότι το έργο είναι “πολύ διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα φριχτό”. “Είμαι πεπεισμένος ότι θα προκαλέσει πόλωση”, είπε σε δηλώσεις του στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Ρουρ, στη Ρεκλινγκχάουζεν.

Νωρίτερα φέτος, ο 70χρονος Ντέιβιντ Μάμετ αποκάλυψε ότι γράφει ένα βιογραφικό κομμάτι που ακολουθεί την πτώση του Γουάινστιν. Ο Μάμετ δεν είχε αποκαλύψει ποιός θα αναλάμβανε τον πολύπλοκο πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Bitter Wheat”. Ωστόσο, δήλωσε ότι “ένας διάσημος θεατρικός ηθοποιός της σκηνής του Σικάγο που πρωταγωνιστεί σε ταινίες ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει”.

Την περασμένη εβδομάδα, η εισαγγελία του Μανχάταν απήγγειλε κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Γουάινστιν. Η έρευνα σε βάρος του κορυφαίου κινηματογραφικού παραγωγού άρχισε μετά τα δημοσιεύματα τον Οκτώβριο του 2017 στις εφημερίδες New Yorker και New York Times. Σε αυτά, αρκετές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική κακοποίηση. Μίλησαν για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις, παρενοχλήσεις και κάποιες κατήγγειλαν ότι τους πρόσφερε χρήματα για να εξαγοράσει τη σιωπή τους.

Δεκάδες γυναίκες, μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Σάλμα Χάγιεκ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Αντζελίνα Τζολί και Ρόουζ ΜακΓκόουαν τον κατηγόρησαν ανοιχτά.

Από αγκάθι βγαίνει ρόδο…

Τελικά το σκάνδαλο Γουάινστιν μπορεί να αφήσει πίσω του και κάτι θετικό. Στα 70 του χρόνια ο κορυφαίος Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Μάμετ (φωτογραφία πάνω) συνέγραψε ένα θεατρικό έργο για την προσωπικότητα και το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τον άλλοτε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό. Τίτλος του: “Bitter Wheat” (“Πικρό σιτάρι”).

Μιλώντας με τον παραγωγό μου στο Μπρόντγουεϊ, μου είπε: “Γιατί δεν γράφετε ένα έργο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν; Κι έτσι αποφάσισα να το κάνω”, είπε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας, που άλλωστε έχει ασχοληθεί με τη σεξουαλική παρενόχληση καθώς αυτό υπήρξε το θέμα του στο εμβληματικό του έργο «Ολεάννα» που πρωτοανέβηκε το 1992.

“Εχω κι εγώ κόρες κι έναν μικρό γιο και σκέφτομαι πολύ το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης” είπε ο Μάμετ. “Κάθε κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει τους αδιαμφισβήτητους δαίμονες της σεξουαλικότητας. Το προσπαθεί με διάφορους τρόπους και κανένας από αυτούς δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Η δυσκολία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αλλάζουμε διαρκώς τους τρόπους λειτουργίας, πράγμα που φαίνεται πως κάνουμε τώρα. Οι άνθρωποι τρελαίνονται κι αρχίζουν να κόβουν ο ένας τον άλλο σε κομματάκια”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις