Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος «μέσα» στην πιο «σκοτεινή» αίθουσα του Λευκού Οίκου

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος «μέσα» στην πιο «σκοτεινή» αίθουσα του Λευκού Οίκου

Τα όσα έζησε στο Λευκό Οίκο αλλά και ιστορίες από τα… υπόγεια της Δυτικής Πτέρυγας όπου βρίσκεται η περιβόητη «Αίθουσα Επιχειρήσεων» αποκαλύπτει ο Τζορτζ Στεφανόπουλος στο βιβλίο «The Situation Room», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2024.

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος και διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας του Μπιλ Κλίντον και με το νέο του βιβλίο δίνει μία εικόνα από τα παρασκήνια στο Οβάλ Γραφείο, αλλά και στην αίθουσα επιχειρήσεων, ένα από τα πιο μυστικά δωμάτια στη σύγχρονη ιστορία.

«Μαζί με το Οβάλ Γραφείο, κανένα μέρος δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα τη δύναμη και το μυστήριο του Λευκού Οίκου από την αίθουσα επιχειρήσεων… Οι αποφάσεις που λήφθηκαν σε εκείνο το δωμάτιο χωρίς παράθυρα, στο υπόγειο της Δυτικής Πτέρυγας καθόρισαν τη μοίρα των προέδρων και διαμόρφωσαν την πορεία της ιστορίας, ωστόσο σχετικά λίγα έχουν γραφτεί γι’ αυτό και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί – καμία ολοκληρωμένη ιστορία σε σχεδόν δύο δεκαετίες. Όταν ανακάλυψα αυτό το γεγονός, ήξερα ότι έπρεπε να γράψω αυτό το βιβλίο» αναφέρει ο Στεφανόπουλος.

Στο βιβλίο ο Στεφανόπουλος κάνει μία αναδρομή από τη δημιουργία της αίθουσας επιχειρήσεων από τον Τζον Φ. Κένεντι μέχρι τα χρόνια του Μπαράκ Ομπάμα. Υπόσχεται επίσης να μοιραστεί τον πρώτο απολογισμό της εξελισσόμενης εξέγερσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 από το προσωπικό μέσα την αίθουσα επιχειρήσεων.

Το «The Situation Room» θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου 2024 και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία σε μορφή βιβλίου, e-book και ηχητικό βιβλίο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις