Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραδίδει το στέμμα και ο Γουίλιαμ δεν θα δει τον Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραδίδει το στέμμα και ο Γουίλιαμ δεν θα δει τον Χάρι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γρίφος με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ κι εάν θα αναλάβει τα βασιλικά καθήκοντα για λογαριασμό του πατέρα του βασιλιά Καρόλου, που υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη του βασιλιά Καρόλου για τον καρκίνο, όλοι υπέθεσαν πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει πλέον τα ηνία για όσο διάστημα ο πατέρας του δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Άλλωστε είναι και ο διάδοχος του θρόνου.

Ωστόσο, όπως φαίνεται ο βασιλιάς Κάρολος δεν είναι πρόθυμος να παραδώσει τον τίτλο του και τα καθήκοντά του. Μην ξεχνάμε ότι περίμενε πάνω από 70 χρόνια για αυτό!

Το Παλάτι φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως ο βασιλιάς θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του κανονικά, απλώς δεν θα κάνει δημόσιες εμφανίσεις υπό τον κίνδυνο να μην κολλήσει κάποιο μικρόβιο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ από την πελυρά του, αναμένεται να αναφερθεί για πρώτη φορά στη διάγνωση του καρκίνου του πατέρα του βασιλιά Καρόλου Γ’ σε φιλανθρωπικό γκαλά απόψε (07.02.2024) στο Λονδίνο, καθώς επιστρέφει στα βασιλικά του καθήκοντα, σύμφωνα με την Dailymail.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος πρίγκιπας Γουίλιαμ άφησε κατά μέρος προσωρινά τα βασιλικά του καθήκοντα για να ασχοληθεί με τη φροντίδα της συζύγου του, της Κέιτ Μίντελτον και των παιδιών τους, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Ο Γουίλιαμ, στη σημερινό ετήσιο γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων του London Air Ambulance στο κεντρικό Λονδίνο, αναμένεται επίσης να ευχαριστήσει τους ευεργέτες και να μιλήσει για όσα περνάει η βασιλική οικογένεια τις τελευταίες ημέρες μετά τη διάγνωση του μονάρχη.  Ακόμα θα παραστεί σε τελετή ενθρόνισης στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Πρόκειται για τις δύο πρώτες εμφανίσεις του Γουίλιαμ από τότε που η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στο νοσοκομείο για το χειρουργείο της.

Ο πρίγκιπας εθεάθη για τελευταία φορά έξω από την Κλινική του Λονδίνου αφού επισκέφθηκε τη σύζυγό του στις 18 Ιανουαρίου. Εκείνη, πρόκειται να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Μετά τη σημερινή ημέρα, ο πρίγκιπας Γουίμλιαμ δεν έχει άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις για αυτή την εβδομάδα και θα είναι και πάλι με την Κέιτ και τα παιδιά τους.

Η πριγκίπισσα Άννα (αδερφή του Βασιλιά) θα επιστρέψει στη δράση σήμερα, αφού ήδη χθες έδωσε το παρών σε τέσσερις υποχρεώσεις, ενώ και για σήμερα είναι προγραμματισμένες άλλες τρεις.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η ομάδα του Γουίλιαμ στο παλάτι του Κένσινγκτον μιλάει με τους ομολόγους της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για το ποιες δημόσιες υποχρεώσεις θα μπορούσε ενδεχομένως να αναλάβει ο πρίγκιπας της Ουαλίας στη θέση του πατέρα του. 

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να το θέλει και να το επιτρέψει ο ίδιος ο Κάρολος. 

Δεν «παραδίδει» τα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος

Από την άλλη, το Παλάτι φρόντισε να τονίσει πως ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του κανονικά, απλά δεν θα κάνει δημόσιες εμφανίσεις υπό τον κίνδυνο να μην κολλήσει κάποιο μικρόβιο.

Με τον μονάρχη να επιμένει να επιτελεί το έργο του καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας του, είναι εξαιρετικά απίθανο ο μελλοντικός βασιλιάς, Γουίλιαμ, να αναλάβει κάποια από τα καθήκοντά του πατέρα του.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε πως βρίσκεται μόλις 17 μήνες στο τιμόνι της μοναρχίας και περίμενε πολλά χρόνια για αυτό.

Δυο ξένοι Γουίλιαμ και Χάρι στο Λονδίνο

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η πολύ σκληρή, σχεδόν άκαρδη, διάθεση του Γουίλιαμ απέναντι στον αδερφό του Χάρι.

O πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο, την Τρίτη, λίγες ώρες μετά την είδηση για την υγεία του Καρόλου και αφού ο βασιλιάς του τηλεφώνησε για να του το ανακοινώσει ο ίδιος.

Ο Χάρι έβαλε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις για να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δύο άντρες είχαν μία συνάντηση 45 λεπτών, χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Χάρι, μετά την συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο, δεν διανυκτέρευσε σε κάποια βασιλική κατοικία, αλλά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το αν ο Χάρι θα συναντήσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Πηγές του Παλατιού δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ των δύο αδελφών, βάζοντας τέλος στη φημολογία που τους ήθελε να έρχονται ξανά κοντά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παραμένει προσηλωμένος στη φροντίδα της συζύγου του Κέιτ και δεν έχει σκοπό ούτε αναφερθεί στις μη σχέσεις τους αλλά ούτε σκοπεύει να δει τον αδελφό του για όσο εκείνος θα βρίσκεται στη Βρετανία.

Πηγές από το περιβάλλον του Χάρι τόνισαν ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδελφό του.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις