Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος και το λούτρινο αρκουδάκι που δεν αποχωρίζεται ποτέ

Ο βασιλιάς Κάρολος και το λούτρινο αρκουδάκι που δεν αποχωρίζεται ποτέ
Reuters

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ένα ισχυρό δέσιμο με ένα… λούτρινο αρκουδάκι, που είχε από παιδί και δεν το αποχωρίζεται ακόμη και σήμερα στα ταξίδια του.

Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Άντερσεν και το βιβλίο του με τίτλο «The King: The Life of Charles III», που κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου, ο βασιλιάς Κάρολος έχει μεγάλο δέσιμο με το λούτρινο αρκουδάκι του.

Μιλώντας στο Entertainment Tonight ο Αμερικανός συγγραφέας είπε ότι ο Κάρολος, που έχει αποκτήσει φήμη για τις εξωφρενικές απαιτήσεις του, λάτρευε τόσο πολύ το αρκουδάκι του, που μόνον σε ένα άτομο επέτρεπε να το καρικώνει, όποτε υπήρχε ανάγκη, την νταντά που είχε όταν ήταν παιδί, τη Μέιμπελ Άντερεσον.

Ο συγγραφέας πρόσθεσε ότι ο Κάρολος όταν ήταν νεαρός πρίγκιπας κι ακόμη κι όταν ενηλικιώθηκε αντιμετώπιζε το αρκουδάκι του «λες και ήταν δικό του παιδί».

Στη νέα βιογραφία ο Άντερσεν υποστήριξε ότι ο Κάρολος είχε αναθέσει στον υπηρέτη του, Μάικλ Φόσετ, να φροντίζει το αρκουδάκι και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρισκόταν. Ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο επέτρεπε να κρατήσει το αρκουδάκι ήταν η «Μίσπι», η νταντά του.

«Είχε φθάσει 40 ετών και κάθε φορά που το αρκουδάκι χρειαζόταν επισκευή, ο Κάρολος σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν το δικό του παιδί που έμπαινε στο χειρουργείο για σοβαρή επέμβαση. Το αρκουδάκι πήγαινε παντού με τον Κάρολο», είπε ο Άντερσεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις