Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος στην πασχαλινή λειτουργία: Ευδιάθετος αλλά εμφανώς καταβεβλημένος

Ο βασιλιάς Κάρολος στην πασχαλινή λειτουργία: Ευδιάθετος αλλά εμφανώς καταβεβλημένος

Στο Κάστρο του Γουίνδσορ έφτασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (31.3.2024) ο βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα. Σημειώνεται πως είναι μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του βασιλιά μετά τη διάγνωση με καρκίνο και η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση. 

Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με αυτοκίνητο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, τόπο ταφής της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, για να παρακολουθήσουν την πασχαλινή λειτουργία. Σημειώνεται πως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν γνωστοποιήσει πως δεν θα παρευρεθούν φέτος στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, καθώς και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Μόλις, ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στην εκκλησία, γύρισε και χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο ίδιος ήταν ευδιάθετος, χαμογελαστός αν και εμφανώς αδυνατισμένος με κόκκινα μάτια.

Φορώντας ένα σκούρο παλτό και μπλε γραβάτα ο Κάρολος χαμογέλασε και χαιρέτησε το κοινό, που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ένας από τους παρευρισκόμενους φώναξε «Καλό Πάσχα» με τον βασιλιά να απαντά: «Και σε σένα». 

Ο 75χρονος Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα κάθισαν μακριά από τους υπολοίπους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουν την υγεία του βασιλιά.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury ξεκίνησε το πασχαλινό κήρυγμά του καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας και του βασιλιά.

«Προσευχόμαστε για εκείνη και τον Βασιλιά στην αξιοπρεπή ανταπόκρισή τους και προσευχόμαστε για όλους εκείνους που υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Τζάστιν Γουέλμπι.

Ο Κάρολος ανέβαλε όλες τις προηγούμενες δημόσιες υποχρεώσεις του από τότε που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να υποβληθεί σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου, η οποία εντοπίστηκε έπειτα από εξετάσεις στο πλαίσιο της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο για διογκωμένο προστάτη.

Ο Κάρολος έχει διατηρήσει κάποιες από τις υποχρεώσεις του όπως η υποδοχή ξένων αξιωματούχων ή οι τακτικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Την περασμένη εβδομάδα ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραβρέθηκε στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αλλά κοινοποίησε ένα ηχογραφημένο του μήνυμα το οποίο ακούστηκε στη διάρκεια της τελετής και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που δεν μπορούσε να είναι παρών και ευχόταν στους πολίτες καλό Πάσχα.

Σημειώνεται πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο βασιλιά Κάρολος πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και του απομένουν μόλις δύο χρόνια ζωής, ενώ εικάζεται πως η Κέιτ Μίντλετον είναι αντιμέτωπη με καρκίνο του παχέος εντέρου και έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις