Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετίζει την «αποφασιστικότητα και τη δύναμη του ουκρανικού λαού»

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετίζει την «αποφασιστικότητα και τη δύναμη του ουκρανικού λαού»

Ο βασιλιάς Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στην «αποφασιστικότητα και τη δύναμη του ουκρανικού λαού», στο μήνυμά του για τη επέτειο δυο χρόνων από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η αποφασιστικότητα και η δύναμη του ουκρανικού λαού συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης, καθώς η απρόκλητη επίθεση στη γη, τις ζωές και τα μέσα διαβίωσής του εισέρχεται σε ένα τρίτο τραγικό έτος», είπε ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετίζοντας την υποστήριξη που παρέχεται από τη Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες προς το Κίεβο.

«Παρά τη γιγαντιαία δοκιμασία και τον πόνο που τους προκλήθηκε, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιδεικνύουν τον ηρωισμό με τον οποίο ο κόσμος τους συνδέει τόσο στενά», πρόσθεσε ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος σπανίως εκφράζεται για διεθνή ζητήματα.

«Αυτή είναι η πραγματική τους αξία, μπροστά σε μια απερίγραπτη επιθετικότητα», πρόσθεσε ο Κάρολος, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τη σύζυγό του ή με στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Βρίσκομαι ολόψυχα δίπλα σε όλους όσοι επηρεάστηκαν (από τη σύγκρουση) και είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μου», πρόσθεσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες ότι πάσχει από καρκίνο και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, παράλληλα όμως συνεχίζοντας να εκτελεί κάποιες από τις επίσημες διοικητικές υποχρεώσεις του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις