Κόσμος

Ο Βίκτορ Όρμπαν καλεί την Δύση να πάρει στα σοβαρά τις απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος παραμένει στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε τη Δύση να πάρει στα σοβαρά τις απειλές του Ρώσου προέδρου.

Όπως τόνισε ο Βίκτορ Όρμπαν η Δύση δεν θα πρέπει να υποβαθμίσει τις απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς όπως τόνισε η Ρωσία είναι εξοπλισμένη «με τα πιο καταστροφικά όπλα στον κόσμο».

Όταν εκφράζεται για το θέμα αυτό «μια χώρα όπως η Ρωσία, που είναι διαφορετική από εμάς και που βασίζει την πολιτική της, τη θέση της στον κόσμο γενικότερα στη στρατιωτική ισχύ, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη (αυτές τις απειλές) κυριολεκτικά”, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Μετά την εκτόξευση ενός νέου ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου κατά ουκρανικού εργοστασίου όπλων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε στο έθνος το βράδυ της Πέμπτης (21/11/2024). Δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει λάβει στο εξής «παγκόσμιο χαρακτήρα» και απείλησε να πλήξει τις συμμαχικές χώρες του Κιέβου.

Η «έτοιμη για όλα» τα σενάρια Ρωσία, όπως δήλωσε, τροποποίησε πρόσφατα το πυρηνικό της δόγμα για να διευρύνει τη δυνατότητα χρήσης ατομικού όπλου.

«Δεν είναι φλυαρία» ούτε «επικοινωνιακό τέχνασμα», οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου «έχουν βαρύτητα» και «θα υπάρξουν συνέπειες», εκτίμησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Προτού υπενθυμίσει ότι η Μόσχα «διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, με όπλα από τα πιο σύγχρονα και τα πιο καταστροφικά».

Ο Βίκτορ Όρμπαν τάσσεται συχνά υπέρ των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μιας τρίτης παγκοσμίας σύρραξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουμάρ Κρεμλιόφ: Από τους «Night Wolves» στην πυγμαχία, ο Ρώσος που χρηματοδότησε τη γαμήλια δεξίωση του Τραμπ Τζούνιορ στις Μπαχάμες
Η νύφη Μπετίνα Άντερσον επιβεβαίωσε ότι ο Ούμαρ Κρεμλιόφ κάλυψε μέρος των τριήμερων εορτασμών στις Μπαχάμες – Ο 43χρονος Ρώσος ολιγάρχης πλήρωσε 100.000 δολάρια για να νοικιάσει ιδιωτικό νησί για τη δεξίωση και 70.000 δολάρια για πυροτεχνήματα
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ουμάρ Κρεμλιόφ
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν εκτάκτως σχολείο στα παιδιά τους – Το «Happy birthday, my love» για τα 42α γενέθλιά του
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια και οι δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις πίσω από την απόφαση του ζευγαριού - Το τρυφερό βίντεο της Μέγκαν Μαρκλ στον «simply the best» σύζυγό της
Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ