Κόσμος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκλείει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία μετά την εισβολή στο Κουρσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία μετά την επίθεση σε ρωσικό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές πως μετά τις επιθέσεις, ακόμη και εισβολή (χερσαίων δυνάμεων), στην περιφέρεια Κουρσκ, οποιεσδήποτε συνομιλίες είναι αδύνατες» με την Ουκρανία, είπε ο Λαβρόφ στη ρωσική κρατική τηλεόραση, στο περιθώριο της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν θα παρουσιάσει σύντομα μια αποτίμηση της κατάστασης. Οι αναφορές για δήθεν επαφές μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, με τη μεσολάβηση του Κατάρ ή της Τουρκίας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από φήμες, συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.

Δύομισι χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Κίεβο εξαπέλυσε πρόσφατα μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση. Ουκρανικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα και κατέλαβαν εδάφη στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα, από την πλευρά τους, εξακολουθούν να κατέχουν μεγάλα τμήματα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.

Μέχρι πρότινος, ο Πούτιν αξίωνε από το Κίεβο να εγκαταλείψει τη φιλοδοξία του για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες (Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) που έχει προσαρτήσει παράνομα η Ρωσία, ως προαπαιτούμενα για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ
Ισπανία: Ο δεινόσαυρος διπλόδοκος ζούσε κάποτε και στην Ευρώπη – Η πρώτη φορά που εντοπίζεται εκτός της Βόρειας Αμερικής
Απολιθώματα ηλικίας περίπου 150 εκατ. ετών αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για τον γιγάντιο δεινόσαυρο με τον μακρύ λαιμό - Έφτανε σε μήκος περίπου τα 25 μέτρα
Δεινόσαυρος Διπλόδοκος
Επίθεση Τραμπ στους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ο ίδιος διόρισε – «Εκφοβίζονται από την Αριστερά»
«Αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι από τους οποίους πήρα συνέντευξη για να υπηρετήσουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, είναι απλώς μια σκιά του αρχικού εαυτού τους»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Τουρκία για την υποχρεωτική στολή - «Κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα»
«Μην ασχολείστε με τα εκατοστά της ποδιάς» λένε οι εκπαιδευτικοί, που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών, τις γεμάτες τάξεις και τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία
Σχολείο στην Τουρκία
Μεξικό: Μητέρα δέχτηκε πάνω από 300 τσιμπήματα μελισσών και πέθανε – Θυσιάστηκε για να προστατεύσει το παιδί της
Η 45χρονη δέχθηκε περισσότερα από 300 τσιμπήματα, όταν τύλιξε με το μπουφάν της τον γιο της για να τον προστατεύσει - Έδωσε μάχη για εννέα ημέρες στην εντατική
Η γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από τις μέλισσες στο Μεξικό