Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί τη Δύση για σχέδιο δολοφονίας Ρώσων δημοσιογράφων – «1ος στόχος ο Σολόβιεφ»

Βλαντιμίρ Πούτιν

Συνωμοσία της Δύσης ισχυρίζεται πως απέτρεψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί τη δυτική συμμαχία ότι σχεδίαζε να σκοτώσει Ρώσους δημοσιογράφους.

Όπως είπε σε Ρώσους εισαγγελείς ο Βλαντιμίρ Πούτιν και μεταδίδει το Reuters, «σήμερα (σ.σ. 25.04.2022) το πρωί, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σταμάτησε τις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε να επιτεθεί και να δολοφονήσει έναν διάσημο Ρώσο τηλεοπτικό δημοσιογράφο».

«Προχώρησαν στον τρόμο, να σχεδιάσουν τη δολοφονία των δημοσιογράφων μας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρουσίασε προς το παρόν στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει αμέσως τα όσα υποστήριξε.

Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε τηλεγράφημα που αναμεταδίδει το Reuters, αναφέρει πως μέλη μιας εθνικιστικής ομάδας κρατούνται από τις ρωσικές αρχές. Το Interfax μεταδίδει, επίσης, ότι η ομάδα που ενεργεί υπό τις εντολές Ουκρανών κατασκόπων σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρώσο δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω της, όμως τέτοιες προσπάθειες θα αποτύχουν. Κατήγγειλε, επιπλέον, πως η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών κατευθύνει τις προσπάθειες υπονόμευσης της Ρωσίας και συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ξένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται από τη Δύση για να κατασκευάσουν προκλήσεις εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε, θα πρέπει να σταματήσουν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις