Κόσμος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμαία – Πρώτο ταξίδι μετά το ένταλμα σύλληψης

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Στην Κριμαία έφτασε σήμερα Σάββατο (18.3.2023) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ώρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για έγκλημα πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έφθασε στην Κριμαία σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη με αφορμή την ένατη επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τον Πούτιν υποδέχτηκε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, ο οποίος στη συνέχεια τον συνόδευσε σε ένα νέο κέντρο υποστήριξης παιδιών και καλλιτεχνικό σχολείο στην αιφνιδιαστική αυτή, όπως την χαρακτήρισε ο αξιωματούχος, επίσκεψη.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν άμεσα σχόλια του Πούτιν, μια ημέρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο τον κατηγορεί για «το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως την εξέλιξη αυτή, αλλά ο εκπρόσωπός του την χαρακτήρισε “άκυρη” και είπε ότι η Ρωσία θεωρεί «απαράδεκτα και εξωφρενικά» τα ερωτήματα που ήγειρε το ΔΠΔ.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, οκτώ χρόνια πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι θα δώσει μάχη για να εκδιώξει τη Ρωσία από την Κριμαία και από άλλα εδάφη τα οποία η Μόσχα έχει καταλάβει στη διάρκεια αυτού πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ