Κόσμος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει διάλογο για κλιματική αλλαγή και ενεργειακά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια του διεθνούς φόρουμ για την ενέργεια (ρωσική ενεργειακή εβδομάδα) που πραγματοποιείται στην ρωσική πρωτεύουσα, ότι οι ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια βρίσκονται πίσω από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει πρόσθετα μέτρα, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τον τρόπο εξισορρόπησης των ενεργειακών αγορών.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η αγορά φυσικού αερίου δεν είναι ούτε ισορροπημένη ούτε προβλέψιμη, ιδίως στην Ευρώπη, αλλά δήλωσε ότι η Ρωσία εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου που έχει συνάψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι στόχοι Πούτιν για την Ρωσία

Η Ρωσία, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παράγοντας εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, θα επιδιώξει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, την ουδετερότητα του άνθρακα το αργότερο έως το 2060.

«Η Ρωσία στην πράξη θα επιδιώξει την ουδετερότητα του άνθρακα στην οικονομία της. Και στην περίπτωση αυτή θέτουμε συγκεκριμένο στόχο, όχι αργότερα από το 2060» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθούν μηχανισμοί μακροπρόθεσμης σταθεροποίησης στην ενεργειακή αγορά υπό το φως της διαμορφωθείσας αυτή τη στιγμή δύσκολης κατάστασης, και να αρχίσει ένας διάλογος στο ζήτημα αυτό χωρίς προκαταλήψεις και κλισέ.

«Αυτή την στιγμή είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε για τους μηχανισμούς εξισορρόπησης της ενεργειακής αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, να ξεκινήσουμε σε αυτό το θέμα έναν ουσιαστικό, εμπεριστατωμένο διάλογο μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών ενεργειακών πόρων, χωρίς προκαταλήψεις και επιβεβλημένα κλισέ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα, από τα οποία ευθέως εξαρτάται η λειτουργία των επιχειρήσεων, τον οργανισμών και η ευημερία των νοικοκυριών εκατομμυρίων ανθρώπων και στην Ρωσία και στις χώρες των εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία υπολογίζει τις προσεχείς δεκαετίες να εξασφαλίσει καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε ποσότητες χαμηλότερες από ό,τι στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε επίσης ότι αναμένει πως το υδρογόνο, η αμμωνία και το φυσικό αέριο θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στο ενεργειακό μείγμα τα επόμενα χρόνια και δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο ώστε να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι