Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων στις ΗΠΑ, πάνω από 51.000 οι νεκροί

Ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων στις ΗΠΑ, πάνω από 51.000 οι νεκροί

Μοιάζει οξύμωρο όμως είναι αλήθεια: οι ΗΠΑ θρήνησαν τις τελευταίες 24 ώρες 1.258 θανάτους από κορονοϊό αλλά αυτός είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός θυμάτων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες!

Μετά τους 1.258 νεκρούς του τελευταίου 24ωρου, οι νεκροί από την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός στις ΗΠΑ έφτασαν τους 51.017, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ως το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Click4more Κορονοϊός: Τρόμος – Σχεδόν 194.000 νεκροί και 2,77 εκατ. τα κρούσματα της επιδημίας

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Αυτή η πτώση, ωστόσο, δεν υποδηλώνει καμία τάση προς το παρόν, και θα πρέπει να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες για να επιβεβαιώσει μια πραγματική βελτίωση της κατάστασης στις ΗΠΑ.

Παρά τη μείωση, ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός παραμένει πολύ υψηλότερος από εκείνους που αναφέρουν άλλες χώρες. Ο προηγούμενος χαμηλότερος αριθμός θυμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες ήταν στις 6 Απριλίου, με 1.150 θανάτους.

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ κατέγραψαν έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων, με περισσότερους από 3.170 νεκρούς σε μια μέρα.

Έχουν επίσης τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με βάση τα επίσημα στοιχεία, με περισσότερες από 890.000 από την έναρξη της πανδημίας. Περίπου 96.000 άτομα έχουν αναρρώσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις