Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο χεβιμεταλάς πρόεδρος της Ινδονησίας «αγόρασε» για λόγους διαφάνειας το δώρο που του έκαναν

Ο χεβιμεταλάς πρόεδρος της Ινδονησίας «αγόρασε» για λόγους διαφάνειας το δώρο που του έκαναν

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουίντοντο γνωστός λάτρης της heavy metal μουσικής «αγόρασε» άλμπουμ των Metallica, το οποίο του είχαν προηγουμένως χαρίσει ως δώρο.

Ο πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν έκανε δώρο στον Τζόκο Ουίντοντο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ινδονησία τον περασμένο Νοέμβριο μία ειδική έκδοση του τρίτου άλμπουμ των Metallica «Master of Puppets» με υπογραφή του ντράμερ της μπάντας Λαρς Ούρλιχ στο εξώφυλλο.

Για λόγους διαφάνειας ο πρόεδρος της Ινδονησίας τότε δήλωσε το δώρο και το παρέδωσε στην Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, υπενθύμισε ο εκπρόσωπός του, Φέμπρι Ντιανσιά.

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς αποφάνθηκε ότι το δώρο ανήκει στο κράτος, καθώς ο Ουίντοντο το έλαβε ενώ ασκεί κρατικό αξίωμα.

Ο Τζόκο Ουίντοντο «αγόρασε» τελικά από το κράτος το άλμπουμ καταβάλλοντας στα τέλη Φεβρουαρίου δικά του χρήματα, το ποσό των 800 δολαρίων.

Τζόκο Ουίντοντο, ο λάτρης της heavy metal

Το πλατινένιο «Master of Puppets» του 1986 θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα των Metallica και το 2016 έγινε το πρώτο άλμπουμ της heavy metal που επιλέχθηκε να φυλαχθεί στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Το περιοδικό TIME το 2010, κατέταξε το πρωτοποριακό thrash-metal άλμπουμ στη θέση 63 της λίστας με τα 100 σπουδαιότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ινδονησίας δέχεται δώρα που συνδέονται με την προτίμησή του στη heavy metal μουσική. Το 2013 έλαβε μία κιθάρα υπογεγραμμένη από τον μπασίστα των Metallica Ρόμπερτ Τρουχίγιο, όταν το συγκρότημα έπαιξε σε συναυλία στη Τζακάρτα. Το δώρο όμως κατασχέθηκε εν μέσω ανησυχιών ότι σκοπός ήταν η δωροδοκία.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας παρακολουθεί τακτικά ροκ συναυλίες και έχει παραδεχθεί στην ιστοσελίδα Metal Rebel ότι ακούει heavy metal «από το γυμνάσιο, από τα 14 μου χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις