Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο Χριστός λυτρωτής έστειλε μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμο (pics)

Ο Χριστός λυτρωτής έστειλε μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμο (pics)

Ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο ντύθηκε στα χρώματα των χωρών που πλήττονται περισσότερο από άλλες από τον κορονοϊό.

Η Βραζιλία θέλησε έτσι να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμο που πλήττεται από την πανδημία.

Η Βραζιλία που είδε την γηραιότερη κάτοικό της την 97χρονη Τζίνα Νταλ Κολέτο που είχε προσβληθεί την 1η Απριλίου από τον κορονοϊό να παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο του Σάο Πάολο υπό τα χειροκροτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών, καθώς έγινε η γηραιότερη ασθενής που κατάφερε να αναρρώσει από την covid-19 στη Βραζιλία, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Η μοναδική επιζήσασα μιας ιταλικής οικογένειας με 11 παιδιά, η Νταλ Κολέτο ζούσε μόνη της στην πόλη Σάντος, ανακοίνωσε το νοσοκομείο. «Παρόλο που κοντεύει έναν αιώνα ζωής, η Τζίνα είναι πολύ ενεργητική και της αρέσει να περπατά, να ψωνίζει και να μαγειρεύει», αναφερόταν στην ανακοίνωση. «Έχει έξι εγγόνια και πέντε δισέγγονα».

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της η Νταλ Κολέτο έλαβε οξυγόνο και νοσηλεύθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι 1.223 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα λόγω της επιδημίας, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 22.169.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις