Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ζάιμπερτ δεν… ξέρει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

Ζάιμπερτ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

«Επί της αρχής, βεβαίως έχουμε ενδιαφέρον, πρώτον ως εταίροι στο ΝΑΤΟ και δεύτερον ως Ευρωπαίοι, να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες ή καλύτερα καθόλου εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας” τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Υπήρξαν στο παρελθόν επανειλημμένα και απευθείας επαφές των κυβερνήσεων των δύο χωρών και αυτό ήταν συχνά μία δυνατότητα για την αποκλιμάκωση εντάσεων» συμπλήρωσε ακόμη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η απάντηση αυτή δόθηκε μετά από ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το εάν η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί για την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, δύο σημαντικών εταίρων του ΝΑΤΟ.

Ο Ζάιμπερτ δεν… ξέρει για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία από την Πέμπτη, 01.03.2018.

Click4more: Θα “μιλήσουν” τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτών; Όλες οι εξελίξεις του διπλωματικού θρίλερ

Ωστόσο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ επισήμανε σχετικά: «Η γενική αρχή της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι και τα προβλήματα μεταξύ δύο κρατών λύνονται καλύτερα με τον διάλογο. Η γενική αρχή ισχύει νομίζω και σε αυτήν την περίπτωση».

Σε ερώτηση εάν το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος επικαλέστηκε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα τής συνάντησης, η οποία, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε σε τετ-α-τετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις