Κόσμος

Οι 5 ταινίες του Hollywood που εξόργισαν κυβερνήσεις

Σίγουρα το DVD της ταινίας "The Interview" δεν θα είναι στη λίστα χριστουγεννιάτικων δώρων για τους Βορειοκορεάτες!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Sony αποφάσισε η κωμωδία των Seth Rogen και James Franco για τη δολοφονία του Kim Jong Un να μην βγει στις αίθουσες την Τετάρτη όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί εξαιτίας των απειλών από ανώνυμη ομάδα χάκερ που συνδέεται με την κυβέρνηση της βόρειας Κορέας.

Το μένος βέβαια ξένων κυβερνήσεων για το Hollywood δεν είναι κάτι καινούριο.

“Argo” (2012)

Στο θρίλερ “Argo” η αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη βρίσκεται υπό τον έλεγχο ριζοσπαστικής ομάδας και οι εργαζόμενοι αναζητούν ένα μέρος για να μείνουν.

Η ταινία εξόργισε τους Νεοζηλανδούς επειδή δείχνει ότι έδιωξαν μακριά τους Αμερικανούς, αλλά ήταν εκείνοι που τους έδωσαν καταφύγιο και τους οδήγησαν στο αεροδρόμιο.

“The Cove” (2009)

Πολλοί Ιάπωνες θύμωσσαν σχετικά με το ντοκιμαντέρ για το κυνήγι δελφινιών. Πολλοί κινηματογράφοι ακύρωσαν την προβολή υπό την απειλή διαδηλώσεων, ενώ κάποιοι ανέφεραν πως το κυνήγι ήταν μέρος της εθνικής τους παράδοσης.

“Borat” (2006)

Το Καζακστάν δεν πήρε θετικά τη σατιρική ταινία στην οποία οι κάτοικοι της χώρας λέγεται ότι απολαμβάνουν τα ούρα των αλόγων.

Η κυβέρνηση επέκρινε την ταινία και μια από αλυσίδα κινηματογράφων δεν προχώρησε στην προβολή της.

“Hostel” (2005)

Μια ομάδα Αμερικανών ταξιδιωτών βασανίζεται στη Σλοβακία και ένα μέλος της κυβέρνησης δήλωσε προσβεβλημένο από την ταινία, τονίζοντας πως όλοι οι Σλοβάκοι θα πρέπει να αισθάνονται το ίδιο.

“Schindler’s List” (1993)

Η δραματική ταινία για το Ολοκαύτωμα απαγορεύτηκε στη Μαλαισία με τον ισχυρισμό πως αντανακλά τα προνόμια και τις αρετές μόνο μιας φυλής.

Πηγή: Nypost

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Θρίλερ» η μάχη για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας - Έκλεισαν οι πρώτες κάλπες σε Ιντιάνα και Κεντάκι - Live οι εξελίξεις
Οι Δημοκρατικοί θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ευκολότερα τα σχέδια του Τραμπ και να ξεκινήσουν έρευνες για τον Αμερικανό πρόεδρο και τους συνεργάτες του
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών μετά την τραγωδία με τους 69 νεκρούς – «Δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση μου»
Στο επίκεντρο της έρευνας για την τραγωδία στο Τολέδο βρίσκονται τα συστήματα ασφαλείας και οι εντολές που δόθηκαν πριν από τη σύγκρουση των τρένων
Διασώστες στο σημείο μετά τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας, η οποία σημειώθηκε μεταξύ των πόλεων Μόρα και Οργκάθ, κοντά στο Τολέδο της Ισπανίας 15
Το νέο κλίμα τρομοκρατίας που εξαπλώνεται σαν ιός – Κυβερνοεπιθέσεις, απειλές για βόμβες, προμήθειες για 72 ώρες ακόμα και σενάρια για πυρηνική καταστροφή
Ο φόβος τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει άλλη μορφή και εκδηλώνεται με την διαταραχή της καθημερινότητας των πολιτών
Παρίσι 120