Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι άνθρωποι του Τραμπ γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους θεσμούς

Οι άνθρωποι του Τραμπ γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους θεσμούς

Όταν ο αρχηγός είναι απαξιωτικός προς τους θεσμούς, γιατί να μην είναι και όσοι τον ακολουθούν; Ο λόγος φυσικά για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με όσα γράφει το Politico η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ αγνόησε χθες μία κλήση για να καταθέσει στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Κόνγουεϊ κατηγορέιται για μη σεβασμό στα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία (Hatch Act).

Η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά της Κόνγουεϊ προκάλεσε τους Δημοκρατικούς στην Βουλή των Αντιπροσώπων που απείλησαν ότι θα της καταλογίσουν απείθεια έναντι του Κογκρέσου, σύμφωνα με το “Politico.” Πάντως, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημοκρατικό Ελάιζα Κάμινγκς, ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου Πατ Σιπολόνι υποστήριξε ότι τόσο οι εν ενεργεία, όσο και οι πρώην σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου “εξαιρούνται συνολικά” από καταθέσεις ενώπιον του Κογκρέσου.

Η Κόνγουεϊ είναι η τελευταία αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ που μπαίνει στο μικροσκόπιο των Δημοκρατικών.

Ο Κάμινγκς προχώρησε στην έκδοση της κλήσης για την κατάθεση της Κόνγουεϊ, αφού ο Λευκός Οίκος την εμπόδισε (αρχικά) να καταθέσει εθελοντικά ενώπιον του Κογκρέσου.

Το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, δηλ., της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που επιβλέπει την τήρηση των προβλεπομένων από τη νομοθεσία (Hatch Act) εγκάλεσε την Κόνγουεϊ τον προηγούμενο μήνα για πολλαπλές παραβάσεις του αναφερόμενου νόμου του 1939. Ο ίδιος νόμος απαγορεύει τους εργαζόμενους της κυβέρνησης να λαμβάνουν μέρος σε πολιτικές ομιλίες, ενώ ασκούν τα επίσημα καθήκοντά τους.

Οι Δημοκρατικοί έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων και διερευνούν το ζήτημα της συμμόρφωσης της Κόνγουεϊ με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την άσκηση των καθηκόντων της. “Πρόκειται για μία παράνομη ενέργεια και η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την συγκάλυψη της δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή,” δήλωσε ο Κάμινγκς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις