Κόσμος

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας: “Νόθο παράγωγο της δικτατορίας του Μαδούρο”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν την νέα εθνική Συντακτική Συνέλευση της Βραζιλίας, δήλωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλώντας την "το νόθο παράγωγο μιάς ελαττωματικής διαδικασίας".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει αμυνθεί του νέου υπερ-σώματος που αντικατέστησε τη βουλή μετά από μια ψηφοφορία την Κυριακή την οποία έχουν καταδικάσει χώρες ανά τον κόσμο ως προσπάθεια να παρατείνει τη θητεία του επ’ αόριστον.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Εθνική Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας νόθο παράγωγο μιάς ελαττωματικής διαδικασίας που σχεδιάστηκε από τη δικτατορία του Μαδούρο για να προωθήσει την επίθεσή του εναντίον της δημοκρατίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ, αναφερόμενη σε μια σειρά προβλημάτων, από τον τρόπο που ανακοινώθηκε η ψηφοφορία έως τον σχεδιασμό των ψηφοδελτίων. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν την Εθνική Συντακτική Συνέλευση”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάχη με τον χρόνο για επιζώντες από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - 920 νεκροί και πάνω 50.000 αγνοούμενοι
Στη Λα Γουάιρα, πολλά κτίρια έχουν μετατραπεί σε τεράστιους σωρούς ερειπίων με τους κατοίκους και τα σωστικά συνεργεία που φτάνουν από όλο τον κόσμο να αναζητούν ένα ίχνος ζωής
Συντρίμμια από τον σεισμό στη Βενεζουέλα
Ιράν: Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους των ΗΠΑ σε αντίποινα για τις δικές τους επιθέσεις
Το βράδυ της Παρασκευής είχε γίνει αμερικανική επίθεση σε αποθήκες πυραύλων της Τεχεράνης ως απάντηση ιρανικού πλήγματος σε εμπορικό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης στα Στενά του Ορμούζ
Αμερικανικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας τύπου Patriot στο Κουβέιτ