Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ ενέκριναν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ενέκριναν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Διαπραγματευτές επιτροπών των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία το 2023. Το σχέδιο νόμου για την άμυνα των ΗΠΑ προβλέπει συνολικά δαπάνες 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Κατά την περίληψη του νομοσχεδίου για τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, προβλέπεται να διατεθεί στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια άλλων τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη, προβλέπεται να χορηγηθεί στρατιωτική βοήθεια αξίας τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Σημειώνεται ότι οι συνολικές δαπάνες που προβλέπει το νομοσχέδιο για το οικονομικό έτος 2023 φθάνουν τα 858 δισεκ. δολάρια. «Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι καταλήξαμε σε διακομματική, διασωματική συμφωνία» για τον νόμο αυτόν (National Defense Authorization Act), ανέφεραν τα προεδρεία των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις, στα οποία βρίσκονται Δημοκρατικοί, και εξέχοντα στελέχη τους που ανήκουν στους Ρεπουμπλικάνους, στην κοινή ανακοίνωσή τους.

«Ναι» στην δυνητική πώληση αεροσκαφών στην Ταϊβάν

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε τη δυνητική πώληση ανταλλακτικών για αεροσκάφη και συναφούς εξοπλισμού στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο το βράδυ της Τρίτης(06.12.2022).

Εκτιμάται ότι η εν λόγω συμφωνία θα έχει αξία 330 εκατομμυρίων δολαρίων, και άλλου υλικού αξίας 98 εκατ. δολαρίων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις