Κόσμος

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού – Έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν το Φόρντο

Το B-2 μπορεί να μεταφέρει την βόμβα GBU-57 βάρους 13 τόνων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους βαθιά κάτω από το έδαφος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, δηλώνουν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σταθμίζει αν θα πρέπει να συμμετάσχουν στα πλήγματα του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Δεν είναι σαφές αν η ανάπτυξη των βομβαρδιστικών των ΗΠΑ συνδέεται με την ένταση στη Μέση Ανατολή και τις εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν και Ισραήλ ή αν αποτελεί προσωπική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Το B-2 μπορεί να εξοπλιστεί για να μεταφέρει την αμερικανική βόμβα GBU-57 βάρους 13 τόνων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους βαθιά κάτω από το έδαφος.

Αυτό είναι το όπλο που οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Φόρντο.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αρνούνται να αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ένας αξιωματούχος λέει ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη εντολές προώθησης των βομβαρδιστικών πέρα από το Γκουάμ. Δεν λένε πόσα βομβαρδιστικά B-2 μετακινούνται.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίνεται άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας