Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ μιλούν για “επικοινωνία” και η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυρηνικό πόλεμο

Οι ΗΠΑ μιλούν για “επικοινωνία” και η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυρηνικό πόλεμο

Φουντώνει η κόντρα των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα, όσο και αν προσπαθούν οι ΗΠΑ να “μηδενίσουν” το θέμα. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον κάνει λόγια να “γραμμές επικοινωνίας” με την Βόρεια Κορέα. Την ώρα που εκείνη απειλεί με… πυρηνικό πόλεμο.

Ειδικότερα, ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία Kim Yong-jae ανέφερε σε ομιλία του στην Μόσχα πως αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο στη Βόρεια Κορέα τότε ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επιτεθεί με πυρηνικά όπλα.

Αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αρνούνται το δικαίωμα να υπάρχουμε σαν κράτος, τότε εμείς, όπως είπε ο ηγέτης μας Κιμ Γιονγκ Ουν, θα τους κάνουμε να το το πληρώσουν χρησιμοποιώντας τα πυρηνικά μας όπλα” ανέφερε.

Οι ΗΠΑ ρίχνουν τους τόνους

Νωρίτερα, σήμερα (30.09.2017) ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «γραμμές επικοινωνίας» με τη Βόρεια Κορέα και «βολιδοσκοπούν» το καθεστώς όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμά του

«Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν είμαστε σε πλήρες σκοτάδι», διαβεβαίωσε ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο αφού έγινε δεκτός από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

“Τους μιλάμε”

«Έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ (…) Μπορούμε να τους μιλησουμε, τους μιλάμε», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν φαίνεται διατεθειμένο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Ο Ρεξ Τίλερσον απάντησε: «Βολιδοσκοπούμε (τους συνομιλητές μας), συνεπώς δείξτε προσοχή».

Η Ουάσινγκτον δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Εντούτοις η Κίνα, τελευταίος μεγάλος εμπορικός εταίρος της Πιονγκγιάνγκ, δεν έχει ρόλο μεσολαβητή, επέμεινε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πρόκειται για «δικούς μας διαύλους» επικοινωνίας, υποστήριξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις