Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ στην “κατάψυξη” και ο Τραμπ… στον κόσμο του! Τρολάρει την κλιματική αλλαγή

Ντόναλντ Τραμπ κλιματική αλλαγή

Οι ΗΠΑ πλήττονται από ακραίο κύμα ψήφους. Οι θερμοκρασίες φτάνουν έως και τους -40 βαθμούς Κελσίου. Και ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε σωστό να κάνει… πλακίτσα.

Ή καλύτερα να ειρωνευτεί όσους μιλούν για κλιματική αλλαγή. Ενώ κόσμος υποφέρει από το κρύο, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να… “χρησιμοποιήσει” την “παλιά καλή υπερθέρμανση του πλανήτη”.

Όσοι τον ψήφισαν να πρέπει να τον χαίρονται. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει κάτι τέτοιο. Αποτυχημένο χιούμορ, ατυχές tweet, όπως και να το δει κανείς, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ακόμη ένα “φάουλ”. Μάλλον για να… τελειώσει καλά η χρονιά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κλιματική αλλαγή

Είναι γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή… υπάρχει. Δεν πιστεύει πως ο πλανήτης καταστρέφεται. Είχε φτάσει ακόμη και στο σημείο να πεί ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια… «εφεύρεση» της Κίνας.

Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να πληρώσει η κυβέρνησή του τα λεφτά που προέβλεπε η συμφωνία του Παρισιού. Ένα από τα επιχειρήματά του ήταν πως θα κατέστρεφε βιομηχανικές θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επίσης αποσύρει την κλιματική αλλαγή από την λίστα των «απειλών» για τις ΗΠΑ και επανέφερε την εκμετάλλευση του άνθρακα, των αποθεμάτων φυσικού αερίου και σχιστολιθικού πετρελαίου σε προστατευόμενες περιοχές των ΗΠΑ.

Και τώρα, που η χώρα του πλήττεται από το χιονιά, βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί. Από τη ζεστασιά του Λευκού Οίκου. Ή του “εξοχικού” του στη Φλόριντα. Δεν έχει σημασία….

«Στα ανατολικά, θα μπορούσε να είναι η πιο κρύα Παραμονή Πρωτοχρονιάς στα χρονικά. Ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη από εκείνη την παλιά, καλή, υπερθέρμανση του πλανήτη για την οποία η χώρα μας, αλλά όχι άλλες χώρες, θα πλήρωνε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να προστατευτεί. Καλυφθείτε!», έγραψε ο Τραμπ.

«Χιονοστιβάδα» αντιδράσεων

Το tweet προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, τόσο από απλούς πολίτες όσο και από επιστήμονες. Που (μάταια) προσπάθησαν να του εξηγήσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πάρα πολύ πραγματική ακόμη και αν κάνει κρύο έξω από τον Πύργο Tραμπ αυτήν τη στιγμή. Με τον ίδιο τρόπο, εξακολουθεί να υπάρχει πείνα στον κόσμο, ακόμη και αν μόλις φάγατε ένα Big Mac», έγραψε στο Twitter ο διευθυντής της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια, ο Τζον Φόλεϊ.

To 2017, καταγράφηκαν περί τα τρία ρεκόρ ζέστης στις ΗΠΑ για κάθε ρεκόρ ψύχους», έγραψε η βουλευτής των Δημοκρατικών της πολιτείας της Ουάσινγκτον Πραμίλα Τζαγιαπάλ.

«Οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν είναι το ίδιο με το κλίμα. Ο πρόεδρος θα έπρεπε να μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Δεν είναι δύσκολο».

2017, το θερμότερο έτος

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, το 2017 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει ποτέ καταγραφεί στο σύνολο του πλανήτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις