Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ θα κλείσουν την παλαιστινιακή αποστολή στην Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ θα κλείσουν την παλαιστινιακή αποστολή στην Ουάσινγκτον
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν γνωστό στις παλαιστινιακές αρχές την απόφασή τους για κλείσιμο της παλαιστινιακής αποστολής στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον παλαιστίνιο αξιωματούχο Σαέμπ Ερεκάτ, ο οποίος κατήγγειλε μια “επικίνδυνη κλιμάκωση” στα αμερικανικά ανταποδοτικά μέτρα.

Η απόφαση για το κλείσιμο της παλαιστινιακής αποστολής στην Ουάσινγκτον έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος της παλαιστινιακής διοίκησης, η οποία έχει παγώσει τις σχέσεις της με τους Αμερικανούς αξιωματούχους μετά την μονομερή αναγνώριση από τις ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2017.

«Αμερικανός αξιωματούχος μας ενημέρωσε για την απόφαση να κλείσει η παλαιστινιακή αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μια νέα χειροπιαστή απόδειξη της συλλογικής τιμωρίας που ασκεί η διοίκηση Τραμπ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, προς τον οποίο έχει ήδη σταματήσει την οικονομική βοήθεια για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των τομέων της υγείας και της παιδείας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση ο Ερεκάτ, δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

«Αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση δείχνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να κατεδαφίσουν το διεθνές σύστημα προκειμένου να καλύψουν τα ισραηλινά εγκλήματα», πρόσθεσε.

Η ΟΑΠ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό και εποπτεύει την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Σαέμπ Ερεκάτ τόνισε επίσης ότι οι παλαιστινιακές αρχές θα ζητήσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ. «Επαναλαμβάνουμε πως τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού δεν πωλούνται, πως δεν θα υποκύψουμε στις απειλές και στους εκβιασμούς των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να καλούμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ξεκινήσει μια άμεση διερεύνηση των ισραηλινών εγκλημάτων», είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις