Κόσμος

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να μεσολαβήσει για να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Κίνα να ασκήσει πίεση στο Ιράν για να σταματήσουν οι Χούθι της Υεμένης τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν πίεσε τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι να ασκήσει την επιρροή που έχει η Κίνα για να βοηθήσει να σταματήσει η υποστήριξη του Ιράν προς τους Χούθι που επιτίθενται σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

“Το Πεκίνο μας λέει ότι θίγει το θέμα με το Ιράν αλλά εμείς βλέπουμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, και αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να συνεχίζονται”, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον περιμένει να δει εάν η Κίνα το κάνει αυτό και πόσο αποτελεσματική θα είναι.

Υπογράμμισε ότι ο Τζέικ Σάλιβαν είχε αναφέρει την προσδοκία αυτή της Ουάσινγκτον στις συζητήσεις που μόλις είχε στη Μπανγκόκ με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών.

Κινέζοι και Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν συναντήσεις δύο ημερών στην Μπανγκόκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία