Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι νέες Barbie κατακτούν τις επιστήμες και το… διάστημα! [pics]

Οι νέες Barbie κατακτούν τις επιστήμες και το… διάστημα! [pics]
φωτό από Mattel

Η διάσημη κούκλα Barbie, αγαπημένο παιγνίδι πολλών κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, αποκτά ολοένα και περισσότερα επιστημονικά ενδιαφέροντα.

Έτσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019 – σε συνεργασία με το National Geographic – μια Barbie αστροφυσικό, καθώς και μία ακόμη Barbie αστροναύτη.

φωτό από Mattel

Από το 1965 κιόλας η Barbie είχε φορέσει στολή αστροναύτη (ενώ ολοένα πιο εκσυγχρονισμένες διαστημικές εκδόσεις της είχαν κυκλοφορήσει το 1985, 1994, 1998 και 2016), αλλά τώρα θα διαθέτει και διδακτορικό αστροφυσικής.

φωτό από Mattel

Στο πλαίσιο του εορτασμού φέτος των 60 ετών από την εμφάνισή της Μπάρμπι το 1959, η Mattel συνεργάστηκε με το National Geographic, ώστε η κούκλα να διευρύνει την επιστημονική γκάμα της -πέραν της αστροφυσικού- με μια περιβαλλοντολόγο ειδική για την προστασία της άγριας ζωής, μια θαλάσσια βιολόγο ειδική στους πόλους, μια εντομολόγο και μια φωτορεπόρτερ άγριας ζωής.

φωτό από Mattel

Πέρα από την ενασχόληση της με το πεδίο Επιστήμης – Τεχνολογίας – Μηχανικής – Μαθηματικών (STEM) – η Mattel θέλει να εμπνεύσει περισσότερα κορίτσια να στραφούν σε αυτό- η Barbie από την άνοιξη του 2019 θα κυκλοφορεί επίσης ως πιλότος, αθλήτρια, δημοσιογράφος, πυροσβέστης και πολιτικός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις