Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αυτές είναι οι 8 πιο παράξενες σημαίες του κόσμου!

Αυτές είναι οι 8 πιο παράξενες σημαίες του κόσμου!

Οι σημαίες κατά γενική αποδοχή είναι μία αποτύπωση εμβλήματος ή συμβόλου, που συνήθως απεικονίζεται πάνω σε ύφασμα. Θα… έπρεπε να αντικατοπτρίζει την ιστορία ένός λαού, ή μίας πόλης. Μερικές φορές όμως, είναι κάτι παραπάνω από αυτό…

Υπάρχουν σημαίες με ιστορία, όπως ασφαλώς η γαλανόλευκη. Υπάρχουν και σημαίες, που κάποιοι θα έλεγαν ότι έγιναν… κατά λάθος. Τουλάχιστον κρύβουν ένα ξεχωριστό μήνυμα. Δείτε τις 8 πιο περίεργες σημαίες που υπάρχουν στον κόσμο:

1. Μοζαμβίκη

Η μοναδική εθνική σημαία στον κόσμο που απεικονίζει ένα σύγχρονο όπλο! Το AK-47 αντιπροσωπεύει την Άμυνα για έναν λαό που δεινοπάθησε από εμφύλιο πόλεμο για πάνω από μία δεκαετία.

2. Χαβάη

Παρ’ότι δεν ήταν ποτέ κομμάτι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, κομμάτι της σημαίας της είναι η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με μία θεωρία, ο βασιλιάς Kamehameha είχε μία… αδυναμία στη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας.

3. Drnis

Η μικρή πόλη της Κροατίας καθιέρωσε ως έμβλημα τον Άγιο Roch. Η ιστορία θέλει έναν σκύλο να έσωσε τη ζωή του, γλείφοντας την πληγές του, και προσφέροντάς του ένα κομμάτι ψωμί.

4. Νεπάλ

Η μοναδική σημαία στον κόσμο που δεν είναι ορθογώνια.

5. Εμιράτο Βορείου Καυκάσου (1919-1920)

Μία δημοκρατία που υπήρξε ελεύθερη μόνο για λίγους μήνες κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου (1917-1922). Σημαία του, ένα… χαμόγελο!

6. Σικελία

Καθιερώθηκε το 1282, και απεικονίζει τα… τρία πόδια του νησιού!

7. Ανταρκτική

Μία σημαία, ένας χάρτης! Αν και ανεπίσημη σημαία, είναι “παιδί” του βρετανού ειδικού στις σημαίες, Graham Bartram. Το λευκό αντιπροσωπεύει την ουδετερότητα ως προς τις πολλές εδαφικές διεκδικήσεις.

8. Βερμούδες

Η σημαία των Βερμούδων παραπέμπει στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά έχει και εμφανή αναφορά στην εξαφάνιση πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή…

Διαβάστε επίσης:
Tη χειρούργησαν στον εγκέφαλο ζωντανή και εκείνη έπαιζε βιολί – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το μικρό σπίτι στον.. γκρεμό (φωτο)

Γκαφατζής προγραμματιστής έβγαλε τα… πορνό του στη φόρα! (φωτό)

Άνδρας-μυστήριο σκορπά τον τρόμο σε νεκροταφεία (βίντεο)

Κωλοτούμπες στο γραφείο του Ομπάμα! – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε