Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι πιο πιστοί ψηφοφόροι του Ερντογάν! Έκαναν τάμα και πήγαν ξυπόλυτοι… στην κάλπη – Πώς τους αντάμειψε ο “σουλτάνος”

Ερντογάν

– Ο λόγος για τον 70χρονο Μαχμούτ Γιλμάζ και την 69χρονη σύζυγό του, Εμινέ
– Περπάτησαν 2 χιλιόμετρα ξυπόλυτοι για να ψηφίσουν τον Ερντογάν στις πρόωρες τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου
– Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας όταν το έμαθε

Υπάρχουν, άραγε, πιο πιστοί ψηφοφόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον 70χρονο Μαχμούτ Γιλμάζ και την 69χρονη σύζυγό του Εμινέ; Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε κάνει τάμα και περπάτησε 2 χιλιόμετρα ξυπόλυτο μέχρι τις… κάλπες, στο Αντιρίν του Καχμανμαράς, που στήθηκαν την 24η Ιουνίου για τις πρόωρες εκλογές της Τουρκίας.
«Κάναμε τάμα πριν από 4 χρόνια ότι θα πάμε να ψηφίσουμε ξυπόλυτοι τον πρόεδρο μας και τον πρωθυπουργό», δήλωσαν στα τουρκικά ΜΜΕ.

Όταν έφτασε στα αφτιά του Ερντογάν

Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πληροφορήθηκε τι είχε κάνει το ηλικιωμένο ζευγάρι, αποφάσισε να το προσκαλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα. Μάλιστα, τους τηλεφώνησε ο ίδιος!

Ο Μαχμούτ Γιλμάζ περιέγραψε την σκηνή του τηλεφωνήματος.
«Ήμουν στον κήπο του σπιτιού μου, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Μου είπαν ότι καλούν από το Προεδρικό Μέγαρο. Στην αρχή δεν το πίστεψα. Είπα ότι οπωσδήποτε κάποιος με κοροϊδεύει και μετά άκουσα την φωνή του προέδρου και χαιρετηθήκαμε. «Σας προσκαλώ στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα», είπε. Ακόμα είμαι σοκαρισμένος. Το όνειρο της ζωής μου να συναντήσω τον πρόεδρό μας θα γίνει πραγματικότητα. Μακάρι ο Θεός να μη μας κάνει να ζήσουμε την απουσία του προέδρου μας. Κι εγώ μαζί με τη γυναίκα μου θα περπατήσουμε ξυπόλητοι μέχρι την Άγκυρα».

Το μεγαλύτερο όνειρο της Εμινέ Γιλμάζ ήταν να συναντήσει τον πρόεδρο από κοντά. «Πριν από 4 χρόνια κάναμε τάμα μαζί με τον σύζυγό μου για τον πρόεδρό μας, να πάμε να ψηφίσουμε ξυπόλυτοι και το πραγματοποιήσαμε. Δόξα τω Θεώ ψηφίσαμε, περπατώντας 2 χιλιόμετρα ξυπόλυτοι μαζί με τον σύζυγό μου. Αγαπώ πολύ τον πρόεδρό μας, πάντα πάω στις συγκεντρώσεις του, αλλά δεν μπόρεσα να τον πλησιάσω με τίποτα. Μας προσκάλεσε στο γραφείο του. Αν χρειαστεί θα πάω στην Άγκυρα περπατώντας ξυπόλυτη. Θέλω να τον αγκαλιάσω, όπως η μάνα το γιο».

Πηγή: Milliyet

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις